kallt i huset

12 grade varmt i huset, pannan funkar inte men jag är inte så mycket hemma utan hänger för det mesta på gymmet eller ute. Det blir sockar o extra filt på nätterna.

Sitter och filar på ett spinning pass. Eftersom halva fabriken styrka ligger i magsjuka så får man hoppa in o ta nästan alla pass. imorn blire 2 spinning pass o core på det, sen ska jag ju så klart träna cross.

Efter måndagens spinning och core pass har var och varannan person kommit o klagat på träningsvärk i hela kroppen :P, Det hjälper att tjata på att tänka på HUR man ska jobba med andningen för att få med magen i alla rörelser och jag tror jag lyckades ganska bra i måndags :)

PT

Vår härliga Personliga tränare och hälsopedagog Anna Svensson hjälpte mig ute på gymmet igår. Det blev ett kanon pass med mycket axlar och bål. Det ger så mycket mer att ha någon som petar och kontrollerar ens rörelser när man tränar, så jag ska ta hjälp av henne fler gånger.

Hälsofabriken har världens bästa personal och det är alltid avslappnad och glad stämning :) och självklart har vi också världens goaste och klockrenaste kunder som alltid är possetiva och ger härliga komplimanger :D fabriken är ett härligt ställe att komma till :)

Har börjat vänja mig mer på crossen och har dargit upp 60min passen till 90min pass :) och igår körde jag hela 105min!!! på ett o samma pass.

Anna svensson


mörkrädd

Fruktansvärt uttråkad! kan inte springa, kan inte boxas, kan inte hoppa o latcha. Shit...!
Står och gnuggar på en j.vla cross trainer som en annan östermalms brud, dock en aning svettigare.
Farsan är i kenya o leker och de andra är på träningsläger i ett soligt portugal. Kan de bli värre, svart sjukan lägger sig som ett banan skal o svartnar bara mer o mer!!

Är fett sugen på lite löpning nu och att få börja tävla, men det får vänta, 17dagar utan löpning idag. Blir mörkrädd när jag tänker på det.
Galen!

snart är det sommar o det är gött att längta.


90min cross

Jobbade hela dagen från 8.00-18.30 igår, just när solen sken o himlen var blå.
Som tur var kom Glen vid stägning så att vi kunde köra ett pass på crossen med långa intervaller.

Passet
20min uppvärmning. Bel 9-10 speed 180
Stegringslopp först 30sek x 10 med 30sek vila. Bel 12 speed 220
Trampade ut 5min
3min intervaller x 10. Bel 11-12 fart 188. 90sek vila
Riktigt jobbigt. Men det hade varit jobbigare om vi inte var två som peppade varandra.
Passet blev totalt 90min

tack för det Glenan!

alla borta, yoie hemma :)

Idag åker Morsan och Bobbi till Portugal, till ett träningscamp. Så jag är själv hemma en vecka med min hund Molle och små töntarna katterna Ebba o Dogge.
Min farsa skulle komma hem på söndag från Kenya men han förlänger resan 2 veckor, han har varit där 9veckor då.
Så Fabriken ligger i mina händer nu och jag har planer på att ändra alla lugna pass till extra tuffa :P denna veckan. Det passa bra när jag hoppar in istället för sara på hennes lugnare spinningpass.

Idag är jag super seg och tur att Glen kommer till gymmet ikväll så att jag kan motivera mig till ännu ett cross pass.

Imorn är det 2h spinning med rosa pantern Christy och sedan utgång med Lina, Almo o Janne i linköping höhö, hoppas att stöta på lite fler åtvidsbor för jag har hört att det är fulla bussar in till stan imorn.



cross pass med Glen

sov dåligt i natt, låg o drömde att molle var död och att jag fick ta hand om tre skit fula o tråkiga tant hundar, väldigt ångest laddad dröm.

Gav upp o gick upp kl 03.50, as jobbigt, var hungrig också så jag käkade sen gick ja o la mig igen halv 5 o sov 2h till o det va skönt.
Hade ju sagt till Glen att vi skulle träna vid 8.30 så det var bara att gå en sväng med Molle o dra ner till gymmet helt jävla mosig i huvet.
Glen hade jobbat natt på brandstationen så han kom direkt från jobbet, sleten han med.
Men när vi väl körde igång fick vi ihop ett riktigt bra pass på crossen. så på fredag kör vi igen :)

Passet
15min uppvärmning
30sek intervaller x 10 30sek vila. Belastning 12. speed över 200-215'
Trampa ut 5min bel 9. speed 180
40sek intervaller x 7 30sek vila. Belastning 11 sista 10sek 12. Speed 200-215
trampa ut ca 5min. bel 9. speed 180
20sek intervall x 15. Bel 13. speed 198-220
Ner jogg 5min


idag ja

Dagens Dag.
 vakna kl 05.30
käka frulle bestående av yogurt med nötter, russin banan o te
06.00 går ut med Molle 90min på gömda stigar under snön.
07.40 Mellanmål bestående av blanda keso o turkisk yogurt med nötter o russin. Ett mjukt taco bröd med mycket ost o smör och choklad dryk.
08.20 gymmet och crosstrainen 70min dy blöt o helt slut.
avslutar med magövningar men svettet blir för mycet att jag drar till duchen efter 10min.
10.00 Lagar mat till mig o morsan (spagetti o köttbullar med harricuvert o morötter)
11.00 käkar lunch
11.15 går ut med Molle 60min
kommer hem o läser lita av nya nummret runners gillar coltings spalt på sida 19 :) heheo ch suckar åt Lisas inlägg haha (så långt från mig man kan komma)
13.00 till gymmet igen för ännu ett svettigt pass på 70min cross :) KÖTTA!!!!! benen sega men piggnar till efter 20min när intervallerna drar igång.
14.30 Fikar med Vår ekonom på Fabriken. Köttbullemacka på hårtbröd o keso, 2bananer och 2 koppar choklad dryck dock fortfarande lite små hungrig.
15.00 Städar på gymmet och håller ställningarna. 
Jävlas med Jempan och tvingar henne upp på crossen efter många sura miner och kör 30min stenhård crosstraininer intervaller så att hon ber om att få sluta. Också kul att de andra runt omkring på de andra crosstrainerna hänger på och svettas för fulla livet :D 
Efteråt ser vi en glad Jempan som gjärna vill köra igen med mig... eller?? :)
18.00 sadlar om till spinning för sara är borta så jag får hoppa in i hennes sadel. FULLT PASS! YEHA! men lugnt pass stod på schemat, hehe jag frågade snällt om det var okej att jag inte körde så lugnt utan drog upp tempot. Ingen vågade säga något så jag körde på 40min och eehhh nae det blev inte alls lugnt, sorry men sara kommer snart tillbax så länge får ni stå ut med mig :) hehe men bara massa possetivi efter passet som bestod av 18 flitiga tjejer :) Gott jobbat!
20.30 släcker gymmet och bikar hem på min lilla lila cykel som bara har en växel o det är ettans.
20.45 käkar kvällsmat och slänger ut molle runt kvarteret för en kvälls pink.
Go natt imorn hoppas jag att Glenn är på gymmet vid 8.00 för då ska vi svettas som s.tan på crossen ihop. Man måste liga i om man ska klara Maraton :)

/en som absolut inte har problem med att träna själv ;)

cross

Alla ni halv bra löpare som e glada över att en talang e skadad och ser en möjlighet att kunna ta någon placering i år kan hoppas vidare för foten känns extremt mycket bättre efter att en sjukt bra sjukgymnast har fixat o trixat. (Ulla bohlin) Med en sula som hon formade blev det jätte bra så nu haltar jag inte längre. Har dessutom varit mycket ambitiös och kört två pass om dagen på cross trainen och den ger ta mig dubbelt så mycket än löpning i kondition och svett grad. 
Är helt dyngsur efter en timme fint.
Är som en ko som ska ut på grönbete, blir helt konstig i magen så fort jag tänker på löpning.

Har traskat med Molle och var väldigt optimistisk när jag avvek från vägen in i skogen för att jag inbillat mig att där kunde jag gå. Fick fan svettas 2h i sjukt jobbig snö som var tung och räkte enda upp till knäna. Längtar efter skogen så mycket! o Molle har också gjort det.

  

ingen löpning nu

Det ser nog inte ljust ut för mig, foten gör ont så nu försöker jag bara skita i att tänka på att jag ska löpa och istället ge mig in på det alternativa så att jag kommer tillbax snabbt.
Var på bosön igår och glodde på löpare och var grymt svartsjuk och körde axelstyrka, idag har jag fetaste träningsvärk i triceps o axlar. 
Min träning kommer se ut ungefär så här 70min cross med intervaller innan jag börjar jobba. Efterjobbet armstyrka o bål och på kvällen cross eller simhallen. Trotts att det är tuff träning både fysiskt men framför allt mentalt så behöver jag den för att inte deppa ihop totalt. Jag kan köra på trotts min fot men löpingen får vänta och jag vet inte alls hur lång tid.
Är det en stressfraktur eller något annat ska jag ta reda på.
smärtan komme roch går. Det känns inget när jag traskar i mina vinter kängor men ibland kan jag inte ens gå normalt speciellt på morgonen o när jag suttit still för länge. Smärtan är fram på foten och i vaden mest på vänster fot. 


fotboll


Yoie <3 fotboll men hade ett allt för bra löpsteg

Bobbi lagkapten och match på kopparvallen

För tre år sedan var fotbollen min stora kärlek, Att få vara ett med bollen och sina lagkamrater är fanken den bästa känslan man kan få.
Jag älskar fortfarande att spela fotboll och ser jag en boll kan jag inte låta bli att rulla upp den på foten. Tyvärr är det så med lagsporter att funkar man inte med sin tränare eller splittras laget så e det tufft, riktigt tufft.
Att vara löpare är det friaste som finns men samtidigt mentalt krävande. För mig och många andra har träning aldrig varit mentalt krävande utan tvärt om är det något som får mig att slappna av och njuta. Spelar man i ett fotbollslag är det sällan man anstränger sig mer än nödvändigt på träningen och det var nog det som fick mig att tillslut lägga fotbollen vid sidan. Fick också menisk skada och fick sy ihop menisken + en allvarlig hjärnskakning så att jag fick ha en slags hjälm när jag spelade och sy 12 stygn pga en nickduell mm.

Innan en match bad jag till fotbollsguden genom att gnugga lite gräs mellan fingrarna, mitt motto på planen var spela alltid med ett leende så som Ronaldinho. nr 9.


Intervaller på crossen

7 dagar utan löpning men fötterna vill inte ge med sig och jag får svettas på crossen istället. FAST! jag tror nästan det är till min fördel, bara det inte blir för länge... På crossen blir det riktigt effektiv träning med sjukt jobbigt intervaller för att få tiden att gå fortare. Det ger också ett super sug till att komma tillbax o träna ännu bättre. Som Lisa Blommé sa till mig "Det är ju härligt att längta" :) så det har nött sig in i skallen på mig och hjälper sjukt mycket.  

Nu är jag själv i vårt stora hus inte ens Molle är här, men åker upp till sthlm på lördag för att fira Bobbis 21års dag.

Intervaller jag kör på crossen- 30min tuff uppvärmning då jag skifftar mellan hård och ännu tuffare belastning. efter 30 min 30sek intervaller du jag ökar belastningen så att det blir som backträning och pulsen slår i taket de sista 10sek kör 10 gånger 30 sek vila alltså låg belastning.
sedan trampar jag ut 2-5min för att köra 40sek x 5 med 40sek vila trampar ut 5min. Kör sedan 1min hård medelhårt 1min medellätt 10min. detta pass blir ca 1h o sen e jag riktigt dyblöt och och slutkörd.
Tänk på att inte söla med belastningen. 
 
Reklam!
På långredagen och Annandag Påsk kl 10.00 håller jag i ett 100min pass 50min spinning och 50min fys på Easyline. Favorit i repris från Juldagen. 100% hårt jobb i 100min, Gymmet är bara öppet 2h för detta pass så passa på att träna inför och efter påskhelgen :)
Först till kvarn endast 18platser
/Yoie


afrika


fötterna i sthlm

har varit i sthlm över helgen. Meningen var att ja o syrran skulle ha en tränings helg ihop men jag har blivit tvungen att vila mig en vecka eftersom jag har ont i fötterna.
Men jag o syrran hängde ändå helgen ut och jag drog med henne både till bosön för att hon skulle köra intervall träning med Rubin o hans vänner och till Älvsjö natur och äventyrs mässa.

Under mässan fanns massa kuliga grejer, bla massa klätter väggar mm. jag fick dock stå över pga mina fötter men båda jag o syrran var med i en tävling där man skulle hänga så länge som möjligt i armarna. Under hela helgen så blev jag o Amanda 2a samt 3a  på denna tävling. Kändes extra gött när vi slog en dryg kille som trode att bobbi o jag gick i 6an!!!! fuck that poor creature mohahah!

Köpte en bok där man får reda på många bra klättrings ställen i sverige, detta kommer defenitift utnyttjas i sommar :)
var också lite "grov" o köpte mig tre kanin skinnar för att gulla med under mindre roliga stunder...

Vi avslutade dagen med att se på bio o käka nötter, shutter island blev det, en mycket bra film men jävligt psyk.

Nästa dag vaknade vi upp på lidningö hemma hos mormor o morfar för att storstäda deras lägenhet, shit va glaa de blev :)

Nu ska jag ta hand om mina fötter, morsan sätter nålar och masserar, och ja får vila nu :( bläää

Nu tänker väll ni ja men man får som man förtjänar o visst... men jag lär mig fasiken aldrig, inte än på ett tag i allafall.
ha det så mjukt o skönt i löparskorna o glömm inte att fötterna är din bästa vän som löpare.

innan viktorisloppet 09, efter 4dagar på hultsfredsfestivalen, kom 2a efter en svart kvinna... :)

ja o karin in action

sthlm halvmara med tre hässelby tjejer

min (vår) publik haha kameran fram ;)

Yoie på jobbet hälsofabriken

bilder från förr


syrran Bobbi o Jag på Arvika


boxning för länge sen jag i röd hjälm


mitt första sthlm maraton som publik 07


sommar på öland

Tält o drömen om fotbolls spelare

mitt första maraton 08 2.59


jag o molle som vanligt o skogen



Boxnings lokalen <3

min första konsert. latinkings. på bilden ser ni mig med grön luva o Dogge i det vita linnet :) Minnen


jävlas med kroppen stärker dig mentalt?

ja vet inte om det är bra, men ibland får jag förmig att när man tränar lite förmycket en dag så stärker det kroppen mentalt. När kroppen är inställd på att vila jävlas man med den o kör lite till. Detta pass behöver inte vara värsrsta krävande passet utan bara en genom körare för att kroppen ska härda sig. Efter en sådan dag e det extremt viktigt att totalt vila för att orka.
Det kan ex se ut så här....
förmiddag 15km 1immar senare 20k med tempo höjare i mitten för att inspirare sig o glöma tunga ben. eftermiddag 1min snabbt 30vila x 20 för att sedan gå in på gymmet o köra lättare fys 45min fys= köra styrka med egen kroppsvikt så snabbt man kan ex armhävningar, upphopp o massa mer jobbiga saker.

Dgen efter brukar jag vakna ganska tidiga för att kroppen fortfarande är under stress o reda för att arbeta. Tar en lång frulle o en promanad med hunden. jobbar på eftermiddagen från 1-20.30 sommnar kl 21.30

På så sätt kan man springa i mål på nästa lopp o fortfarande ha krafter att träna på som vanliga bara några dagar efter.

vill gärna höra era åsikter om detta.
/yoie


Lasse


Lasse i kenya

GE mig endorfin!



Lägntar till Nästa helg för då ska jag upp till min älskade Bobbidobbi krull syrra o träna hela härliga helgen. Åker på torsdag o drar hem på måndag.
Mycket fys, intervaller och snöträning. Hoppas hon är laddad för en helg med mig o Molle. Det blir alltd kul träning med henne för hon bangar aldrig och vi är båda ättriga och envisa därför blir träningen alltid lite roligare men ändå grymmt serigös.
Trotts att det är hon som ska utbilda sig till PT så är det alltid jag som får ta kommandot i vad vi ska göra på träningen, fast jag gillar´t.

Gillar att träna andra och gärna så hårt de bara kan för dela med mig av den glädjen och lust man får i kroppen när endorfinet sprider sig ut i fingertopparna :)


Bra o dåliga vilodagar

Bra vilo dagar för mig är ett 20km distans pass i lugnfart och 40min styrka efter det. Sedan har man hela eftermiddagen att vara ute med hunden o ringa runt till polare man inte har hört från på länge.
Dåliga vilo dagar e de dagar då man vaknar o har planerat att springa men hela kroppen o huvudet säger NEJ!!!
Så man sätter sig ner en stund tills man pallar sig ut med Molle. Konstigt nog blir man oftast inte alls inspirerad på att ens gå längre än 75min o att leka med Molle e fett segt för all energi går åt att bara föra ena benet efter det andra framåt. Oftast han man dessutom grymm träningsvärk så att kasta en boll eller traska i snår känns inte alls som något lockande.
Tänk om man kunde vara utan de här dagarna, vilket är möjligt
om man inte reser hela tiden, om man tränar i måttliga mängder, om man äter bra, om man stretchar o joggar ner efter varje pass, om man sover 8-9h om natten, om man är sponsrad o slipper jobba, om man inte har barn/hund, om man bor i ett litet hus, om datorn inte fanns.

Så jag kan gladerligen vara trött några dagar för att inte gå miste om livet.

Har varit trött nu därför vilar jag. Men imöra kör vi på igen! :D kan knappt vänta!

Åker till Sthlm 12mars så då ska jag försöka få tag på lite sthlms löpare som vill träna ihop. Intervaller, distans mig kvittar.





trött

Riktigt, riktigt trött just nu så jag vilar idag. Har tränat stenhårt 6v i rad utan riktigt vila. Dessutom har jag träningsvärk efter boxningsträningen. Gott att springa ner till den gammla boxningslokalen som jag tillbringat många timmar i de senaste 12åren, Alltid skön stämning och mycket svett. Nästa helg ska jag boxas i katrineholm. det var länge sen jag tävlade o jag e absolut inte matchtränad men det ska bli skit kul ändå.
Körde ett hårt backintervall pass på förmiddagen som gick förvånansvärt bra, har inte kört backe sen kenya med Lisa o Florida var pankake platt.

På min vilo dag idag (har ledigt från jobbet dessutom) ska jag ta en RIKTIGT RIKTIGT 3h promenad med min hund (blir dock mest lek o hundträning än promenad vilket jag ser framemot), Ska oxå skotta runt huset och fixa med mina framtids planer. Trotts att jag jobbar på gymmet så vill jag testa något nytt.  

Iförrgår fick jag reda på att farsan fått Malaria, har har varit 2v i kenya o har 4v kvar. typiskt.... Det kanske är bra att käka malaria tabletter iallafall... har själv aldrig gjort det trotts 5besök i Afrika.



Hemma igen!


florida-kenya

Efter en jobbigt flyg resa hem brevid en snarkande Indie som nästan sov på min axel o hade vidrig andedräkt stor de av 7h planet, som vanligt får jag sitta i mitten av 5stolar o utan tv med några rullar att glutta på under resan. Men det är alltid lika gott att komma fram.

2veckor med göra bra träning och med en hop människor som va grymmt sköna :D Lägntar redan till nästa tränings läger!
hehe Det var verkligen ett gäng som alla hade egena personligheter och med det skönaste o drygaste humorn haha :D Det märktes inte att jag var minst 15år yngre än de flesta... kanske ibland då:P

Kan man få en störe kontrast, först Kenya o sen 10dagar efter USA! Ska jag vara helt ärlig är nog inte Florida det optimala löpar stället med betong plattor som får fötterna att tröttna snabbt o stora vägar med super lyxiga jätte bilar och så klart massa snabbmat!

Men när man är med riktigt sköna polare så spelar det ingen roll vart man springer dessutom när alla vid varje distans pass försökte pressa sig under 4min tempo så e fokusen långt ifrån hur omgivningen ser ut. Att springa 30km i 4.11 fart andra dagen + att ha tränat 25km morgon jogg o sedan spontan tävlat 8km på stranden dagen innan så var man glad över den platta miljön o de hårda cykelbanorna för att få fart på benen.

Jag fick dela rum med den lätt starkaste i "laget". Vår egena Fys tränare Marita! Hon förnedrade oss på fyspassen och "lekte" med oss i lekparker där vi fick springa intervaller i klätter/ruschbane lekstugorna och göra 100000 armhävningar o massa mer. Fett kul!
Jepp kul har vi alla haft o trotts att man ibland inte förstår sig på Amerikaner som bastar fullt påklädda o inta kan leva utan deras gigantiska bilar o pitbull hundar som skrämer livet ur en så var resan värt varenda peng. Vi hade strålande sol nästan varje dag o mellan 0-25+grader. 

Nu gnäller hunden skriver mer senare. SHOHO! 
Cecilia, Micke, Marita, Daniel, Pelle, Peter, Amy, Henrik

RSS 2.0