love me to pieces

Pinsammare människor får man leta efter...
Pinsammt är det när
något inte stämmer... när
det är fel, o när man inte håller med.
Pinsammt när något inte går att fly ifrån utan det jagar en o det går inte att säga STICK för fan! för då blir det konstigt för de menar ju bara väl, o då är jag dum.
Jag är snäll men jag kan vara jävligt less på att vara artig o jag pallar inte folk som vill sätta mig i ett fack. Fattar ni inte så skit ner er det är konstig nog min instinkt.

Jag tänkte börja med en eller två låtart "jag kallar det låtart eftersom jag anser att en låt är en slags art haha" varje vecka som jag vill framföra. Denna veckan är det helt klart Erik Hassel med Bump in the road. Det är som att ta först tuggan på den härliga premium chokladen med ingefära smak och känna den smälta sakta i gommen. Jag blundar och inväntar det grymma magiska introt för att sedan få ett lätt tryck vid bröstet o bara mmmmusik! >Tack Hassel detta är det bästa pop musiken kan erbjuda 2009.

Andra låten är the plan med let´s leave. Den är inte ny men fy fanken vilken sexig röst theodor jensen har som förövrigt var basist i Broder Daniel. sorglig men nice att lyssna på i lägntans tid.

Bara pop denna veckan men tro inte att jag sitter o missar massa reggae haha nej nej men jag gillar som sagt inte att vara i något fack.











<jag jämför löpning som att lyssna på en riktigt bra låt. Ju mer man lyssnar på den dessto mer lär man sig var man är i låten och man kan till slut varje ton. Varje sten, backe och tiden. Ibland spyr man på den o den tar aldrig slut och ibland går tiden för fort och man kan lyssna om o om igen, man kan inte bli lyckligare. Det finns korta långa, hårda, mjuka, roliga, sega o kanske lite sorgliga. Det finns vissa man undviker och vissa man kör flera gånger i veckan.


hare gutt alla unga rebeller som vill göra något i sina liv o som går dit ingen leder oss.   


loppet

Sho!
Kom hem nyss och fann tre skivor som jag skickat efter :D MMMMusik! sitter nu o njuter efter att ha sprungit lidingöloppet och bara få lyssna o slappa. Festen blev inställd eller flyttad... jag e helt slut, drar jag några järn nu slutar det inget bra.

Malin var super bra idag hon hade något av en löpar dag tror jag... sj kände jag redan vid 5km att jag skulle få kämpa och det var riktigt segt sista milen, o den ska vara min starka.
Nae dåliga förberedelser straffar sig men nu ligger all fokus på Nya Zeeland o det ska bli så nice att dra.
Tack vare Rubin kommer jag inte känna mig allt för vilse när jag är där. Grymmt schysst!'

Det var nog det första loppet som jag var lite av en "favorit" med Malin och jag tog det cool, o visst gick det hyffsar bra, trotts att jag var långt i från 2h gränsen men va f.n ja vet att jag kan, så det är bara att tajma formen nästa gång.
Löpningen växer  mer o mer i mina ögon och jag trivs verkligen i miljön med människorna och med stämningen.
Fast jag saknar närkamperna.. hehe.

Nu e jag riktigt trött, god natt :P

Tack för alla grattulationerna under loppet haha riktigt kul :)

lidingöloppet

Idag är det lidingöloppet. Jag är redan halvvaken på södergarden ett konferansställe där jag bor. I går kväll träffade jag några riktigt sköna löpare vid middagsbordet. bla en Kenyan som kom 2 förra året o som är från Iten :) o en Australiensk tjej som ska springa 10km på söndag. Nice prat med de sköna typerna.

Idag e det jag o Malin om det inte dyker upp någon ny fartdåre... o taktiken är att inte hänga upp sig på malin utan köra mitt race, för hon är stark men jag e envis som få... hon är lång 37år jag kort 19år... vi får se hur det går... kul"'

lycka till ni andra som ska springa lidingöloppet

feest



På lördag e det FEST! Hos mig, känner du dig träffad o e sugen på röj, kom o joina!
ps, hör av dig innan! ds


lidingöloppet

Jag och Malin


På lördag springer jag Lidingöloppet, och sist gick det ju bra då jag sprang på fina tiden 1.59. I år är det fight mellan mig och Malin Ewerlöf, så det kommer bli riktigt spännande och jag hoppas vi kan pressa varandra till fina tider.
 I moron sitter jag i morgonsoffan i svt och snackar lidingöloppet! Ska bli riktigt Kul att se vad som händer i tv-huset och hur det fungerar, O fett kul att få va med i TV, klart man ställer upp :) Så missa inte det. Det sänds tidigt så ställ klockan på 7.00... hmmm måste fixa några fräscha kläder, kanske smart att använda adidas... hehe!

Gavelin har strukit sig från anmälningslistan så det ser tunnt ut i start fältet, Herrarna har inte heller så många riktigt bra i år, så det är dags att ta en bra placering i år.

Om jag ska vara ärlig hade jag tänkt skippa lidingöloppet i år (pga av resan o att jag fyller år på lördag) men det är ju faktiskt det roligaste loppet på hela året o man kan ju inte fira sin födelsedag på något bättre sätt än att springa Lidingöloppet. hehe! men jag får skynda mig hem för på kvällen blire fest! med fett F!


Igår fyllde morsan år, hon fick en voddodocka av mig som jag gjorde dagen innan som är en jr Yoie (gå in på UNICEF så finns en mall på hur man gör en docka). Det är meningen att när jag är borta så ska hon få ta hand om jr Yoie istället hahaha! :P är man fattig får man fixa.
O så fick hon av mig ett hemma gjort album med bilder från henne förr och dikter o annat smöreri.
Gjort på Ek-barkbitar, pappkartong och snöre ;)

 


50år


morsan 50år

Yoie
 
oliver har visst fastnat i en position med armarna...:P

Disco!

??? blev ni trötta i benen?? haha

så där ja bättre :)

Morsan dansar Salsa med proffsen

Mange posar sig i ballongen


Igår var det full rulle nere på fabriken. Morsan fyllde 50 o Farsan hade fixat med en liten fest...
Lektion av proffisionella Salsa och jitterbug dansare och cool uppvisning med moderdernare dans av några unga killar! Sedan spelades det disco låtar hela natten. Alla hade skit kul och det var inte som en vanlig 50års fest, här fick alla röra på rumpan och nästan ingen alkohol gick åt. Visst kan man ha så kul utan sprit, bara lite dans och man glömmer bort att dricka ;) Nice!

Farsan hade med lite hjälp av mig, mange och bobbi fixat allt själv. Lillian hade fixat med blommdekorationer och så har fabriken investerat i en fet ljudanläggning och disco lampor.

Dance make you good, make everything cool :) 

sverige





detta kommer man minnas och sakna

Igår ringde Lisa från USA, 2mån har hon varit där och det var fett skönt att höra hennes röst :) Det är 15dagar kvar tills jag flyger till andra sidan klotet, till nya löpar stigar och till ett nytt språk! Fan va nice :D
Jag ska bo i christchurch med Paul ett tag, vi får se vad som händer väl framme.

Idag ska vi fira morsan som fyller 50basst... ska inte skriva allt för mycket vad som kommer hände eftersom morsan kan se... men det kommer bli mycket D.... =) När farsan står för underhållningen kan Vad Som Hälst Hända!

En UNDERBAR nyhet är att jag har INGEN fu..ing järnbrist längre HA! I´m the worlds spirited gal :)

Jag har tränat på gymmet nästan varje dag denna veckan o jag gillart grymmt mycket, Känner att biseps får sig ett lyft haha gillar i alla fall känslan av att jobba med musklerna :P
Jag tror att om det skulle bli krig så skulle jag överleva jävligt länge för jag e ettrig och envis som en kackerlacka och älskar att slita som en myra appråpå att alla feta alltid säger "jag skulle iallafall överleva längre än dig om det blev svält och krig"

Jala bai alla seniga löpare :P och ni andra!

Dettta har hänt

Nu har jag fått mina järn sprutor, men det saknas någon som vill ta dom på mig... Det är många sjuka på vårdcentralen i åtvid så jag fick ställa in min tid. Men jag är Pigg och benen sprudlar som vanligt och jag går upp i riktigt fina farter på passen =)
Järn tabletterna är inge bra för distanslöpare... som gör en riktigt skumm i magen.

Har haft grymm träningsvärk i några dagar efter att hoppat som en dåre på gymmet... (:P) Sen sparrades jag på boxningen vilket jag inte gjort på ett tag och det resulterade i fruktansvärd träningsvärk i HELA kroppen!!

Imorn kommer syrran o mange till Åtvid för att hjälpa till med förberedelserna till morsans 50års fest på Lördag. På fredag blire häng med magnus och Jess :)

18 dagar kvar i Sverige och jag ser bara fram emot att resa bort och träna/tävla.


sthlm halvmara

Efter lite vila i veckan och blodpudding till frulle var jag i hyfsad form och persade med 18sek :) på sthlm halvmaraton.
Det säger ju en hel del när jag springer 5km snabbare på halvmaraton är vad jag har gjort på milen under de senaste två loppen .... formen har varit svag och sliten.


Distans Totaltid Sträcktid Min/km Plac
5 km 0.17.57 17.57 3.35/km 4
10 km 0.36.48 18.50 3.46/km 5
15 km 0.55.53 19.05 3.49/km 5
20 km 1.14.44 18.50 3.46/km 6
Mål 1.18.42 3.58 3.37/km 5


hahah

Sho alla latchare!
Idag har jag rensat mitt rum för första gången på... hmmm... ajajaj.... :P
ska ju dra om 23dar så jag tänkte slänga lite o så så att inte morsan o farsan ska bli tvugna att göra det. Men i allafall efter mycket roliga upptäckter bla 2500kr 8) o så hittade jag mina betyg och filmer från högstadiet höhö... riktigt rörande att se alla personer som man var tvingad att umgås med i 6år... vissa bara 3år. insåg att mycket har hänt, folk har ändrats och vissa saknar man så att det nästan gör lite ont.
Ett brev som vi fick skriva första dagen i skolan var kanske ett av skälen till varför jag aldrig var populär bland lärarna (framför allt lotta min mentor)...
så här stod det under några av raderna
Jag som hade längtat efter att byta lärare fick ha samma tjuriga och tråkiga lärare TRE ÅR TILL!!! SUCK.... hur ska jag stå ut!??
Detta var meningen att bara jag skulle läsa men vem fattar inte att lotta har snokat igenom dessa?? HAHA... typiskt mig.. sedan var det bara massa skit snack om hur less jag var på plugget och att jag längtade efter att resa iväg från den.
Eftersom jag har OREHÖRT dåligt minne så blir jag överaskad av min egna kreativitet varje gång jag kollar mina skol projekt... hmmm G i alla ämnen förutom musik, bild och idrott så klart där hade jag MVG!!! YEEE :D


Ps. Vill bara hälsa till min lilla vän Lisa som sitter i USA o tar hand om barn, latchar i solen och blir en baddare på Amerikanska ;) du är Bäst! men jag är bättre! ;) ds
9b johan, kasper, hampe, lisa, stoffe, jonte, igor, tobbe, Leman, Peder, Timmy
Yoie
Julia, Sara, David ny
Magnus, josse, Bell, bella, Lina, Almo


Yoie och Lisa i första klass nu kommer vi aldrig tillbax!





Big Gym

BIG GYM igår som löparen Mo Farah uttrycker det... Avslutade med 200x8 med mina nya spikskor på banan! :) fast benen var lite skakiga efter benpressen mm.
Nice att åka ner till gymmet och köra skiten ur musklerna. Känner mig alltd riktigt nöjd efter ett Styrke pass, som en gladiator, i löpar spåret känner man sig mer som man flyr, jagad...


Idag blev det 10km och en hel dag ute med molle. Imorn vila för att vara pigg till lördags tävlingen...

Har fått remiss så imorn ska jag också ta mina järn sprutor och kolla HB.

love running <3:)


två dar


Molle o jag är för det mesta ute och går i skogen nu,.. andra dagen från löpning... Längtar såååå... vill knyta på mig dojjorna och dra ut.

Men nu får jag tid till annat , har gått igenom Nya Zeeland resan och det finns sjukt mycket att se och göra där... Men jag vill inte stressa. Det blir att dra direkt till tongaariro national park och sedan till sydöns väst kust och vandra. Men innan ska jag på en 7dagars surfingkurs och springa halvmaraton i Wairarapa om allt går som planen... det kommer bli grymmt, jag har en stark känsla av det. Sedan drar jag till christchurch och där får jag bo med en snubbe o hans barn ett tag tills jag hittar något annat... grate :)

Nu ska jag ner till gymmet och träna musklerna. Nice!

måndag



Fick hem tre par skor av addidas idag... Två spikskor, mina allra första :) ska testa dom lite senare idag, spännande jag har stora förväntningar på att de ska få mig att flya fram som en oljad blixt ;)

Till frulle idag blev det blodpudding o lingonsylt... riktigt gott! Fyra dagar kvar har jag på mig att tanka järndepåerna fulla. Hoppas hoppas hoppas att det ska vara härligt att springa på lördag...

Igår var jag o Molle ute i svampkogen... skulle inte plocka svamp utan träna spår med hunden men så stod en älg o betade några meter ifrån mig och när den fick syn på oss sprang den iväg, eftersig lämnade den en skog med gula kantareller... Har aldrig sett så mycket svamp på ett o samma ställe... så det var bara att fylla väskan, fickor och bajspåsar fulla och gå hem för att rensa o förvälla allt.... Det blev en hel Ica kassa!


bellman vilket skämt



sprang Bellmanstaffetten igår. vårt lag hette hälsoutvecklarna (nördigt namn men det är vad de resterande i mitt lag håller på med)

På moronen sprang jag backintervallen för att sedan ta tåget till sthlm... Jag skulle vara inne 12.39 på centralen och första starten var 13.00.  Det var Amanda, Aneli, Markus och jag som skulle springa. Planen var att jag skulle hinna till 3 sträckan för att sedan också köra 5e sträckan... men så blev det inte riktigt...

Tåget var 30min försenat så jag var inte framme förän 13.10 på centralen. laget var redan där men kom 2min innan start så Amanda som skulle springa första sträckan han inte värma upp...
Samtidigt var hela tunnelbane systemet avstängt så när jag väl var vid centralen fick jag lite smått panik... jag hade ca 30min kvar till start (om ens det)... Slängde mig in i en taxi som körde fel så att jag fick lifta sista vägen med en super snäll kvinna :)

Nu hade jag missat 3sträckan och fick därför springa 1mil på stubben. Ingen uppvärmning och med tunga smått stela ben sprang jag mest med vilja, men f.n va kul det var att springa i lag!
Nummer lappen blåste dock iväg när jag skulle bytra tröja till 5e sträckan och tiden var bara att garva åt men det gjorde inget, det var kul och vi fick nice fika efter loppet.
Skulle stannat hos Rubin men han hade influensa... så jag och en vilse etiopier orienteade oss tillsammans till centralen (tog tre timmar) och jag åkte hem till Linköping och till P-O där jag fick ducha kl 20:00 och se en underbar match där Zlatan var hjälte :D

Vårt lag slutade på en 23 plats (tid 1.41.34) av 1218 lag och jag tror inte att någon sprang om mig... tänka sig! :P


järn



fick svar på Mina HB samt ferritinvärderna och de har förbättrats med 25% alltså från 88 i HB till 107 (normalt är 120-130).
Det forfarande onödigt lågt så jag måste börja med järn tillskott igen.
Ferretinet låg på 11 normalt är 30... ferritinet är det som är "lagret" och HB är det som är för dagen...

Två "dåliga" lopp nu och jag har svaret hehe beviset på att bara jag får upp järnet så slipper jag syra i benen i varje j.vla bakke... och jag vet att jag kan springa betydligt bättre...
Frågan är nu bara om jag ska skita i sthlm halvmara 12sep o spara mig till Lidingöloppet 27sep eller ska jag testa och se om det funkar att köra båda.
det skulle ju vara kul att slippa vara trött innan man ska starta en tävling... hehe,
Men... sthlm halvmara låter hur kul som hälst :)

kom gjärna med tips till mig...
 


RSS 2.0