bio, polare, advent


bild från filmen DE OFRIVILLIGA

Såg på bio med syrran "de ofrivilliga" riktigt bra film, bästa svenska filmen på länge, den handlar om grupptryck och sjuka men vardagliga händelser. Livet är fullt av sjuka situationer och tankar, det finns ingen normal person alla är vi lik a sjuka men tack o lov kan vi dölja det ganska bra, tror vi... tills vi en dag förhoppningsvis börjar inser.

Kvällen forsatte hemma i en lägenhet vi fick låna. Jag Lina, Lisa, bobbi och Belle drog ut men blev fett dissade på platå (20 års gräns) och Plaza dissar vi totalt efter det som hände min kusse för två helger sen, Lisa o Lina kunde bli "in fixade" men vi andra drog, blir man dissad så tar man dissen och strular inte. Men vi konstaterade att det var skönt att komma hem i tid och jag kunde gå upp och springa 3h på morgonen innan vi drog till farmor och firade advent, fördelsedagar och att vi e en sånn härlig familj hehe! :)
Nästa helg har jag boxnings match hemma det ska bli riktigt kul! då vill vi se blod, svett och kämpar!

springa i Kenya

Ska arbeta som volontär i Kenya när vi åker dit 26dec-24jan. ska också träna en hel del bla i Eldoret med Lisa Blomme, Musse och Hanna. Peo Kommer att anordna med hjälp från bla mig ett lopp i slummen för barn och som pris får de löpar dojjor som vi fått av löparortopeden (en löparsko affär i Linköping som sponsrat mig med en hel del skor). Så det blir grate!


Adidas

gick upp klockan 05:15 för att gå en promenad med molle, Zzzz klockan 07.30 gick bussen till linköping och därifrån gick nästa buss 08.30 till sthlm. Åkte Bus4you och jag fattar inte varför fler inte väljer det buss bolaget... det var bara halvfullt på bussen och så får man sitta i LYX stolar med jätte mycket utrymme + att det finns internet och kostar bara 144:- Riktigt gutt, fast finns det något tråkigare än att åk buss... eller resa över huve taget. 
Väl på stadium träffade jag en riktig sthlmare håret slickat bakåt och bara sweet, nice, de, da, osv... bhaha:S
O så var det problem med att jag inte hade några löpar kläder att ha ute (jag hade fått info om att springa inne), bha! när man är i en sport affär e väll inte det några problem, men jag fick springa inne 80min på ett skränande löpar band som många av de andra löparna klagade på, inte nog med det så skulle jag ut och springa ändå, och efter många om så fick jag (så klart ett par ROSA löpar klader gahhh!!!) men men man vill ju inte frysa...
på norrmalmstorg startade jeepen och bakom den på ett upplyst flak på ett löparband som gått sönder fick jag låsas jogga "fy fan" runt hela stan... o det va ju inte lite folk ute, shit detta är inte jag... 
De spelade dessutom as hög musik och varje gång bilen stannade tappade man balansen så man var tvungen att hålla sig i, God...
sedan fick jag skena till tåget och hann med det i sissta minut kl 17.45 var hemma 20.50 i Åtvid. För detta fick jag inte ett jävla skit fuck adidas! haha, vet inte om det här med sponsorer är något för mig, jag använder ju ändå inte så många kläder o skor...

ont



I morgon kommer jag springa på ett löparband på sergels torg  mellan 13.00-17.00 (antingen utan för eller inne på stadium). Jag kommer göra levande reklam för Adidas. Hoppas jag får något vettigt för det, har inga shorts med adidas utan bara långatajts... fan det måste jag få det blir ju skit varmt annars kommer vara tomat i skallen om jag ska stå där hela dan hehe :P

Igår körde jag MMA o var sämst, stel som en pinne och ont i hela kroppen... plus att jag har lårkaka på skinkan efter det att Lill Elin rammlade över mig när vi "brottades" på boxningen så jag landade på röven, jävla unge!!! hehe.

Annars var det gutt att boxas igen, Plogen var där och det var ju inte igår. Han e en stor (lång) kille på 100pannor, så när vi körde sparring kännde jag mig svagare än någonsin...
På MMAn träffade jag jäddan!!! hehe inte heller igår man såg honom (också en stor kille som boxats)... Han hade mukkat och pluggade nu till läkare :) grymmt! Fan onsdagen blev värst återseendet av folk KUL!

Sprang idag men det gick fruktansvärt sakta, det blåste storm och vägen var snor hal. hade ont i hela kroppen och när jag kom hem eftter nästan två timmer (som skulle varit 90min) så kändes det som någon slagit mig över hela kroppen. Träffade sen på fabriken christy och träna henne vilket är mycket kul eftersom hon e en helt galen tjej, det blev lite allt möjligt, ni får läsa hennes blogg http://christyjohansson.blogspot.com/.

sedan ringde Bobbi och jag var tvungen att ställa upp och träna golfarna också... (fett segt), bara för det körde jag skiten ur de små stakkarna :) MOHAHAHA (älskar att plåga andra med träning)

skulle gått ut med tjejerna idag men alla blev typ sjuka efter polen resan (som jag missade pga milano marathon)

skitig, busig och bekväm

Märken, kläder, prylar, mat.... Fan blir helt trött. Fattar inte hur man orkar lägga ner så mycke tid energi och pengar på kläder. Jag vet inte hur "ni" tänker men jag skiter totalt i vad du har för byxor eller hur ofta du byter tröja, sånt intresserar inte mig, okej vist är det kul med stilar och när folk klär upp sig men om jag fick bestämma skulle jag alltid gå i gummistövlar och mysbyxor Haha!! Mina vänner är de snyggaste som finns och inget kan ändra på det inte ens om de klär sig i försmå tajts och spicegirls tröja. Jag försöker verkligen gilla att shoppa och köpa nya kläder men det gör mig bara deprimerad... kanske för att det aldrig finns något för mig. Går man på "tjej avdelningen" är allt kort, tajt, glittrigt, rosa och är det inte det så är de sydda i en passform för tjejer!! det suger man ser ut som en gympa tjej på 80-talet. Går man på herravdelningen är allt as stort och så e jag ofta ensam tjej där... suck... jag stannar hellre hemma och e med Molle han ger mig mycket mer än vad kläder någonsin kan ge mig. Ända sedan jag visste vad kläder var har jag aldrig velat ha "finkläder", vill vara skitig, busig och bekväm. Har ett antal peke tröjor och stela finbyxor som jag tvingade mig köpa för att vara "fin"... har nog aldrig använt dem. Jag undrar verkligen hur jag kommer se ut på studenten... alla tjejer i sina gräddvita klänningar och hår uppsättningar som rånat dem på pengar. Ha! Avslutningen i tredje klass slutade med att jag satte på mig min älsklings svarta hängbyxor med hål på knäna, en svart collage tröja mer en fet hiphopare och så klart min SVARTA gubbkepa som jag satte bak o fram, mitt as långa hår i låg hästsvans YE!! ni skulle sett morsans min, Hej jag heter Yoie och jag har aldrig förstått varför inte tjejer får spela fotboll och slåss på rasterna. Markoolio var min första idol vi var 7-8år, jag o Fisen satte på oss hennes farsans XXL tröjor som han fick från jobbet, vi spelade jämnt fotboll, slogs och bröt oss in på förbjudna områden. Haha J Nu sitter jag på bussen hem och kan inte ens drömma om att ta på mig något högklackat eller tajt så försök inte ens inbilla dig.   //Yoie


08 bästa spelning

SHO!!
Berns har lätt den coolaste schenen jag sett, det var som i en kyrka eller kungligsal. med "balkonger" högt i tak och massa fula gubbar på väggarna :P Det var inga problem att komma in (trotts 20års gräns), och 90% av fansen var killar.
The roots lyfta taket och var helt crazy! Fan vad värd spelning :D. Kul att träffa Martin också innan han drar till alperna o jobbar i ett halvår.
Nu blir det att lyssna mer på dem, det får bli år 2008 bästa spelning! och då konkurerar de ut band som RAM, M Manson, Gentleman, looptroop rockers. 



Mina vader tog lite stryk och jag har svårt att gå ner för trappor men ju mer jag rör mig dessto mjukare blir musklerna så när jag kommer till Åtvid ska jag ringa Fisen så ska vi ut o pulsa i snön :) det e nice, det är vinter stämmning, det är sånt man kommer sakna när man bli gammal.

Tack för alla fina sms och mejl jag fått efter loppet. känner mig lite som en hjälte ;)


MMMilano


lite uttråkad på hotellet


Hemma i snöiga Sverige och myser med en kopp te och banan chips i min mosterslägenhet i sthlm:P
Milano var grymmt, staden var skit häftig. Åkte dit med en riktigt skön kille (Patrik Engström). han sprang super snabbt igår 2,26 nått... jag persa med 6min och sprang in på tiden 2.54 :) nöjd, är nu rankad 11 i år på marathon i Sverige!
Patrik har den 5e bästa tiden i år med två sek marginall från fjärde plats...

Lite fakta om mitt milano marathon 2008
väder: ca 0-3+grader som sedan ökade lite pga av att solen lyste på den KLAR blåa himmlen. Blåsigt vissa partier.
distans: 42km 195m
utseende: ett platt lopp, man springer runt i milano och får se sansiro, snöiga berg och pampiga byggnader
kläder: långa tajts, adidas sko (adiszero) (samma som jag sprang med på finnkampen), underställströja och tunn långtröja över det, en Duff, några vantar som jag köpte här men som jag höll i handen nästan hela vägen.
problem: håll vid 31km fram till 33km och hade hela tiden efter det känn på att jag skulle få håll och vågade inte dra upp tempot.
frukost: två mackor, yogurt, apelsin, 2energi kakor, te, vatten, juice (kunder ätit mindre pga risk för håll)
vaknade: 06:00 sov oroligt
start: 09:20 ´(tidigt)
placering: jag tror det blev en 12plats
middag: Pizza
mål: spurtade 300m klappade igång publiken och kysste mållinjen AHHH nu vet man varför man gör detta :D

Jag och Patrik värmde upp genom att springa från hotellet till starten och där lite till. (det blev en ganska lång uppvärmning men behövdes nog pga kylan). Vi fick starta längst fram med Kenyanerna (2.08 tider). Det verkar som att Kenyanernas mode i löpning är Jätte stora överdragskläder kanske för att smälta in bland västerläningarna :P haha vem vet!!!.... o sedan knäkka dem när de tar av sig XXL tröjorna och skener iväg som ett oljat spagettistrå :D

Om ett halvår eller så blir det antagligen ett nytt marathon får se var jag ska springa det, någon som har nått bra tips?

har ni lust och tid läs Patriks blogg patrik.familyengstrom.com gör det han skriver om löpning bla

Äntligen kan man snart börja träna som vanligt, eller så vallar man skidorna och börjar med det nu :) JIHHUU!
ikväll ska jag se the roots på bern det ska bli GRYMMT!!! om jag orkar hehe är förvånansvärt pigg idag.... sant!


min mamma ville inte hänga med

så seg... saco mässan sög, blabla bla... har suttit ner hela dan och det har varit det finaste vädret på år... sshit, hatar sånna här meningslösa dagar.
suck...
suck...
suck...
volotär blir det i allafall
och fuck 24 spelar the roots på bern och det är 20års gräns... jag har redan betalt biljetterna fan... 400spänn ta mig i röven, suck... jag ska fan komma in ändå, fett pinsamt.
gahh

Tisdags Lugn

Det har varit en lugn tisdag hemma. Har bakat bullar, varit ute länge med molle i regnet o tränat spår. dessutom har jag STÄDAT mitt rum och tapetserat mina väggar med 2-pac, bob marley, ronaldiniho och Che, spelat lite gitarr och rappat. Träffade Christ och tränade skiten ur henne :) Nu ska jag snart ner på hälsofabriken och jobba till 20.00 sen ska jag lägga mig tidigt och gå upp sent.
En Lugn tisdag och en lugn vecka kommer detta att bli. På torsdag drar vi till saco mässan och  på Söndag springer jag Milano Marathon. Nästa vecka kommer jag börja räkna ner till Kenya resan och flippa ut totalt med polarna på krogen! Fest som F.n då! häng med om du kan rocka.
Jala Bai protest protest livet är en FEST! ;)i nov i regnet


HJORT

Nice väder hela dan, blå himmel o vindstilla. Jag sprang smidigt som en hjort i skogen och kände mig strong and healthy. sprang 150min utan någon ansträgning för mig, min kropp är prefekt byggd för att jag ska ta mig fram på långa sträkkor. Jag har en syreupptagning och en återhämtnings funktion som är näst in till optimal. Med slimade tajts och vänster/höger strumpor utan onödiga sömmar blir jag tyst som vinden när jag springer längst landsvägar och på skogs stigar. En marathon löpares passion till det oändliga.
 
 
Kullgren o Lukke har nydligen mukkat. så idag på boxningen var de tebax :) välkommna tillbax grabbar!
Det var länge sen jag körde MMA och ännu en vecka utan fight :( längtar till nästa vecka då ska jag rulla omkring och brottas haha :P

fuck tha polis

fuck tha polis

Igår/idag var det som sagt FEST!!!! Å bara med polare som man älskar att rocka järnet med! Det blev alltså en HEL del dans o Vi ägde golvet hela kvällen lång! :) hehe! Vi kom gick in på Plaza :S men som tur var var det många trevliga människor ute så det blev riktigt nice. HAHA alla var grymma igår :) måste lätt göras om innan jag drar. :D Lisa W hade med sig sin super fina kamera (fatta inte att hon vågade) men undra hur många sjuka bilder det blev under den kvällen :)

sen...
när klockan var lite mer än ca 02:00 så blev oski o Jimmy utslängda av vakterna när dom skulle beställa bärs. Utan anledning. jag såg inte detta men alla jag snakkat med och jag känner min kusse grymmt väl o vet att han inte skulle mucka säger att helt oprovoserat hade oskar frågat varför. Vakterna tyckte oskar o Jimmy var stöddiga och det slutade med att polisa styrkan kom o tryckte ner dem slängde in dem i skåp bilen och förnderade dem totalt. Amanda blev helt jävla hysterisk och fuck tha polis vägrade lyssna på varken oskar eller någon annan. Vakterna bara log och utnyttjade deras makt på två 18 åriga "singer song riters" :P som inget annat vill än att en kul kväll med sina polare. Shit aldrig kan man fan lita på polisen o som tur var åkte inte amannda in också, hon blev "bara" upptryckt mot väggen och vakten skrek henne rakt i fejat. 
Men en sak är säker ALDRIG mer PLAZA! (det blir Maxim nästa gång) där är Tobbe vakt så där kan vi rocka så mycket vi bara VILL!!!! 
Tobbe körde hem mig sen, o på vägen mellan Åtvid o Grebo gick en snubbe som tänkte gå ända hem (det är mer än 2mil på en kolsvart väg). Det hade blivit bråk på halv två bussen (klockan var ca 4.00 när vi träffade honom) o han lämmnade tydligen alla o bussen och gick mot Åtvid... haha vilken jävla stolle :P as pakkad o med en reflex-stav i handen :P (vi körde honom hem) men undra vad som hände med resten av 530-buss folket om det var någon som åkte den så vill jag gärna höra hela storryn!

Nu ska jag försöka sova. har inte sovit på över 26h. shit majbritt! är hyper pigg i huvet men benen bara plågas. 
Nästa fest skare bli röj men denna gång utan polisen i Linköping. 
STOR KRAM till alla polare jag var med i går/idag! Ni äger! :)
  

En vecka kvar




två meningslösa dagar i skolan är äntligen över.
Nästa vecka drar jag på saco mässan och Milano och veckan efter det har jag studiedagar. Det betyder att jag har fyra skoldagar kvar tills jullovet och tills jag drar till Kenya. :) GUTT!

Innan dess ska jag hinna med en massa saker här hemma, idag ska vi röja, oskar och jimmy kommer till stan så det blir ut, jag ska inte dricka något, (något jag sällan gör eftersom jag e fett emot alkohol dock så blir det en hel del på hultsfred och andra festivaler...:S) Jag ska ju dessutom springa om en vecka. Men det blir fett RÖJ ändå!!! Alla ska med ut, Lisa, Lina, Jess, Tvillingarna, Elin, Magnus, Bell, Oski, Jimmy, Bobbi o ev någon mer. :)

Imorgron ska jag försöka tvinga med farsan till sthlm för där är en foto mässa som jag skulle vilja gå på, funderar ju på att läsa foto efter volontär arbetet.

I Torsdags fick Amanda glädje fnatt! hon kom in i Uppsala av 200st shit va kul för henne äntligen kan hon lämna Åtvid. Hon flyttar till Uppsala redan i januari så morsan blir själv med molle i vårt stora hus eftersom ja e farsan e i Kenya då. 
 
Träning en vecka kvar till marathon
Måndag: långa intervaller 5kmx3 (backigt) uppvärmning 10min nedjogg 10min. boxningsträning 80min samt styrketräning axlar/bål 40min
Tisdag: långdistans 2h 40min samt bål övningar
onsdag: medeldistans 90min. spänst/bål träning 90min. boxning 80min
Torsdag. 60min löpning på asfalt (det var meningen att det skulle gå snabbt men jag hade ätit innan o fick stanna flera gånger) bara för att man måste gå i skolan till halv fem.
Fredag: skolan även i dag men fick ta 45min spinningen 
Lördag: 85min löpning 60 min spinning (ledare)
Söndag: Distans pass minst 2h HA! 


 

Dagen

sprang distans 150min i spö regnet, fick ta en varm dusch när jag kom hem var blöt... :) Det gick bra jag sov 11h i natt så jag var pigg, skit kul, ett gott tecken! Tog med Lisa ut  o gick med Molle sen. Det är grymmt roligare att gå när man har en lisa med sig och bara om man har rätt kläder så kan det vara ganska mysigt. Ska ut o övnings köra snart jag vill ha det där körkortet. 
Dagens...
kläder: farsans 20år gammla underställs tröja som e grymmt skön och stor, Bobbos sandelius mysbyxor, sockar som jag fick av morsan i går, fett pannband, gummistövlar, kamofalge färgad regnjacka, eko tjock tröja, mörkblå galoch byxor.
Träning: lång distans 150min
middag: spagetti käfftarsås
vaknade: 08:50
Musik: damien Marley/ 2pac
Promenad: kväll:Eljus spåret och morron:näbbetorps svängen
Tjurgubbe: permobilssnubben som klagade på att jag inte hade röd regnjacka ??? fråga mig inte varför...
Hålla tummarna: till christy o hennes förbannade knä
Humör: kall, lugn
Samtalsämne: hehe
Knas:
Molle trampa ner i ett kärr och jag trampade efter, båda blev svarta upp till knäna

två veckor kvar

min träningsvecka 2 veckor kvar till marathon.
måndag förmiddag: boxning eftermiddag: snabb löpning 60min
tisdag: förmiddag: löpning 2h styrka 80min eftermiddag: intervall men LOK 2kmx5
onsdag förmiddag: löpning 90min eftermiddag: boxning MYCKET BEN mördad och MMA 90min (bara tråkig teknik)
torsdag: VILA
fredag: 90min löpning
lördag 2h löpning spinning 60min
söndag: 3h löpning mag/bål öcningar hemma
veckan har varit väldigt oplanerad och slapp... ingar jätte roliga pass heller och så missade jag MMAn i måndags. dessutom har jag varit sjuk och det märktes så många träningar har varit halv dana och jag börjar bli lite orolig inför marathon. veckan innan det var tuff men veckna innan den veckan var vilo vecka (något som jag aldrig har haft förut men ville prova). Vilo vecka suger konstaterade jag.
skulle sprungit i Norrköping i skogen och såg fram emot det... men det har inte blivit av eftersom det har varit inställd träning två veckor i rad nu... suck...
men men måste snack lite med någon tränare och se hur de vill att veckorna kvar nu ska se ut.
sen ska jag FESTA och FIRA! ha!

oskar kusse 18ÅR

min underbara kusse Oski har finally fyllt 18år!!! Därför drog familjen upp till vagnhära och firade honom med en dag med Tennis, kareoke, presenter och tårta.
Oskar är den bästa kussen man kan tänka sig (Lollo o Oliver är minst lika bra). Han är och har alltid varit sig själv i alla lägen och ger massor med kärlek. Det går inte en enda tråkigt stund med honom och han bjuder alltid till!
Oskar är helt enkelt vår man! ;) YE för med dig rockar världen!!! :D
Nästa helg ska vi till krogen i Linköping och då ska vi röja!!

dags att tända lampan

 Det börjar bli riktigt mörkt nu... jag vill ha ljus nu...  därför blir man depp... och denna veckan har jag hängt läpp... träningen har varit hoppig... spinningen suger för de vill bara ha poppig (jävla musik)... så nu ska jag börja på ruta ett och tänka i nya banor... har fått perspektiv men har inget motiv... sommar vinter vår höst, tiden går att förändra och det är till en tröst! ha! sjukt dåliga rim, förut skrev jag rapp men har inget att rimma till längre, jag e ganska kännslo kall nu och därför flödar det inga stora tankar i mig. men det kanske är bra när man ska fokussa på marathon! HA!

Björn i skogen

börjar bli frisk!
var ute med molle 3-4 timmar idag. kallt och skönt. Mitt i skogen stod ett hus och där vaktade VÄRLDEN största hund... eller var det en svart björn :) ha!
Världems gladast hund galoperade rakt mot oss och jag fick ångest, shit han kommer svälja molle levande...
Jag lyfte upp molle och backade sakta bakåt och försökte låta lugn... Molle klamrade sig fast vid mig, men den stora glada hunden som nådde upp till hakan på mig bara luffsade efter. 
som tur var var det en tik som jag såg när den kissade så jag släppte ner molle och dom blev sjukt glada. Ha! Molle var som en kattunge bervid björnen. Det var den skönaste och gooaste hunden jag mött. Tyvärr löpte den så molle e helt galen nu suck...
matten till hunden kom i allafall ut med morgon rocken och hämtade sin hund.
när jag var hemma senare så kom hon förbi, ¨hon visst tydligen var jag bodde, eftersom hon jobbade nära där jag bor. Hon hade hittat min mobil på vägen till deras hus och antog att det var min.! Sjukt tur jag hade där. Tack för att det finns ärliga människor!
:) 

mitt rum i Åtvid

 flyttat hem och har inte städat på veckor, kanske månader... kom inte hit.

angered

 mitt linne jag hade på matchen.... ja o då var det inte jag som blödde... 
det skvätt lite på mig i ansiktet o på min nya tröja...  men det kunde vart värre... om jag var frisk och gick in 100% mohahaa DÖDA!!


jag i marathon.seHey.
Jag blev sjuk när vi kom fram till angered... köppte vitlökskapslar och brustabletter åt panodil och var helt matt...
Efter några minuter började det stinka vitlök om mig som fan... HAHA Elin och Elin höll god avstånd, :P men vad gör man inte för att bli frisk... Fick i allafall match på lördan.
Elin Asklöf vann sin match med 2-1 hennes boxare gick bara framåt och slog hela tiden... Men Elin var bättre och jag fattar inte varför hon inte vann med 3-0... Grattis!
Jag hade matchen nästan direkt efter, värmde knappt upp utan bara kände mig bara för, jag skulle avbryta matchen om jag kände mig för tung och snurrig. Men väl uppe i ringen gick det som en dans, fick möta en två kg tyngre tjej men hon hade ingen fördel av det. det blev blodbad i ringen och hon skrek då och då.. bha! jag behvde inte ens få upp flåset och tur var väll det, 3-0 till mig och segrarna är sköna att få. Nu är jag A-boxare har gått 7amatör matchen och har redan mött både svenska senior mästaren 08 och seniormästaren 07... så jag vet hur det känns att få stryk, men det ser jag bara som en fördel. gillar att boxas mot bra boxare men i lördags tackar jag för en enkel seger utan några hårde ansträgningar.
nästa match ser jag framemot o dec och jag hoppas att jag får möta maja S... hon fick stryk i sin match och jag vill gjärna golva henne. ha! kaxig e en boxares fördel. Men inget personligt till maja.
Nu är det ju snart marathon och det blir träning inför det. känner mig bättre och ska ut i solskenet med molle nu.
Bara jag får sömn så blir jag frisk över en natt!
Jala bai.
föresten är jag fett sugen på att se rock the bells tour men det kostar 400 vill någon hänga med så drara vi på tisdag!


RSS 2.0