hälen

Hälen...
Ja har fett högt fotvalv vilket jag inte förän nu har varken tänkt på eller gjort något åt. Brukar bli väldigt trätt om fötterna men vem blir inte det av att träna distans och vara ut med en hund hela dagarna?? Dock brukar mina fötter krampa sig men jag iggar det eftersom jag inte vet något bättre.
Min lilla näve får fanken plats under foten hehe nae men jag har fruktansvärt högt fotvalv och det påfrestar min fot på olika sätt. Morsan har samma problem men har sulor och inlägg för det. Så jag testade sulorna med uppbyggnad vig hålfoten och vips kändes det nada...:P :)
Så igår sprang jag 10km utan problem, eller jag joggade med försiktiga steg. Ska också säga att jag började med att springa 3km i ons, 5km i tor och 10km i fre och det har känts bra. Dock få känner jag en viss stelhet efter vila och strechning men det blir bättre för varje dag.


hemma

Sho efter 26timmar på flyg så är jag HEMMa i Sverige! Flygresan var rena rama mardrömmen med skrikande ungar, varmt så att man fick lida av rövsvett hela resan och ingen tv att uggla framför... satt och målade i mitt block hela rasan, blev mycket konstiga figurer och avbildningar av flygvärdinnor och passagerare. Men På flyget fanns oxå nog 2009 sötaste kille! :) Ögon godis!

På tågstationen kom far o molle o hämtade mig. Shit molle är en del av mig o jag märker att jag inte riktigt är mig själv när han är långt borta. Har varit ute i skogen med honom nu och jag bara ler när vi skuttar i leran och luktar på hösten. Fan va Sverige e fint. hehe åh då har jag ändå varit i New Zealand men det är något speciellt med Sverige, man kan andas lättare här.

Eftersom jag är skadad så kommer jag bänka mig vid crosstrainen och tränings cykeln nu. Jag fattar inte vad som är fel... ja kan gå utan problem, till och med skutta men efter ett tag kommer en smärta o det är en obehaglig känsla... suck... är såå sugen på att springa!
Hemma stannar folk med bilarna och på gatorna och undrar hur träningen går och om jag är i form mm hehe det e så kul att folk som jag inte ens vet namnet på har super koll på allt jag gör och kollar alla mina resultat. ibland hör man på tävlingar någon skrika (HEJA ÅTVID). älskar att vara hemma här finns alla förutsättningar till bra träning.
Men jag vill vidare så nu måste jag PLANERA (som jag inte e så bra på) vad jag vill göra här näst. Vill absolut inte sätta mig i skolbänken så jag är ganska sugen på att dra ner till norge där tvillingarna är o jobbar för här i sverige finns inte mycket jobb.
jobbigt att ta beslut.

Ska först o främst bli frisk i hälen.


ken


http://kenring.wordpress.com/

ga in o kolla har!

oturen yoie

Det fortsatter att ga daligt for mig,
Jag har kopt 10st fri biljetter till XBASE hostel men jag har bara behovt anvanda 3 (alltsa bortkasstade pengar) Igar var det fullt har sa jag fick anda ta in pa ett annat dyrt hostel :( dar alla festade till kl 7.00 pa morgonen sa sov inte utan gick ut o glodde pa det upplysta tornet till kl 2-3 pa natten, sen satt jag e tv rummet o glodde pa 3 filmer med tre hippi danskar som var trevliga, vi sommnade sedan i soffan.

Igar lamnade jag in min packning i work and travel kontoret for att jag tankte det var sakrare att ha vardesakerna dar. MEN nar jag skulle upp dit forut idag sa VAR DET LAST FOR HELGEN! sa mina saker ar inlasta o jag far inte tag pa dem foran MANDAG o jag aker hem pa sondag...
Ringde dem o de skulle komme o oppna men bara om jag betalar 200kr :S SUCK!!!

Fick ocksa reda pa igar att om man betalar for mindre an 10dollar med sitt kort sa dras anda 10dollar. Sa handlar jag for 5dollar sa betalar jag 10dollar med mitt kort :S fatta sa manga ganger jag gjort sa!!! SUCK!!

Jag ar trott pa att allt ska ga at helvete nu sa igar andrade jag flygbiljetten och aker hem.

Men som sagt olyckan sj ska resa sa man vet aldrig om jag kommer hem. trott

Tur att Ken ha slappt ett nytt album som man kan lyssna pa o bara forsvinna.

HOPPADE bungi jump igar o fy fan det ska jag aldrig gora om, man far fett dods angest dar uppe o sen e man helt javla skakig flera timmar efterat. 195m frittfall, rakt ner i helvetet :) Hehe :D

Traffade Murta i torsdags och det var nice, bleb sugen pa att folja med dem, de hade kopt en stor bil o skulle dra runt. Men jag sket i det och drar som sagt hem o sparar pengar o jobbar pa burger king eller nage.






hata work and travel 4-ever DODA

hata work and travel ak aldrig med dem, man betalar massa pengar for att de ska hjalpa en nar man ar har, men de gor fan inte ett gote. har betalt sjukt mycket pengar o mer kan det tydligen bli.... ARG o ledsen!

ja far hem

Nu har jag insett att detta funkar inte langre, ja maste hem o trana eller rehab trana det ar abslout bast att gora hemma dar jag har ett helt gym att leka med och en sjukgymnast till morsa. Sa jag tar mitt pick o pack o lamnar Det nya landet.. med blandade kanslor, trodde aldrig det skulle bli sa har men nu har jag i allafall lart mig att aldrig aka i vag sa langt bort sjalv, iallfall inte an.
Att jag varit sma skadad sen jag kom hit har inte gjort det lattare.
For att oxa spara pengar till ett annat traningslager dar jag vet vad jag far sa har jag beslutat efter manga dagars tankande att ja far hem. Jag e besiken pa mig sjalv o kommer saker aka hem helt forrvirrad o angra mig 1000 ganger. Planen var ju att stanna langre har.
Men om jag fattade det ratt sa ska lisa blomme till kenya i slutet av dec och ja funderar pa att aka dit ja med. For pengar har jag kvar och i Sverige har jag inget att gora, sa 2-3 veckor i Kenya skulle sitta bra och ge mig stor mojlighet till riktigt bra traning med klass! Men inget bestammt an. Jag maste checka sa allt stammer.
tack o adjo for mig. back to dark sweden...

Det blir en jul med familj anda :) Det ska bli fint!

tuffa tider

har varit Har snart i 7veckor och varit utan lopning i 2veckor. Jag har tranat daligt i 7veckor nu.
Jobbar pa ett hotell/vandrarhem som diskare. Diskar 6h och far som lon ett rum som kostar 200kr om dagen, jag tjanar alltsa 33kr i timmen...
Vad gor jag mer... vaknar eller jag vaknar inte for jag sover inte sa jag mest bara ligge o forsoker sova, har jag tur slummrar jag till nagra timmar. Gar upp ater wetabix som jag far gratis :) jippi!... :S
mejlar pa en dator som det bara gar att ha uppe ett fonster eftersom annars pajar den...
cyklar en timme sedan i ett is kallt garage med ett litet fonster sa man kan se nagra far om man har tur, ingen radio utan i tystnad trampar jag minut efter minut tills fotterna blir isklummpar o trojan genomsvett.
Satter pa Tvn dar det bara visas kvinno fornedrande program eller talkshower som man bara vill spy pa.. HATA NZ tv.
Pendlar melan dator o tv. Gar ut pa motorvagen det ar kallt, regnit o blasigt. Gar lite, tanker... sjunger for mig sjalv. Tillbax till tv och masserar min hal med is o alovera.
Oppnar en tonfisk burk o ater med te.
borjar jobba kl 16 slutar 22.00
kan ja fa ett apple jag mast handla mat!

ja sa ser min dag ut
hur rolig ar din?
HATAR att vara skadad!!! o ensam i skogen vid en motorvag.
tuffa tider
//yoie

ps. tanker pa doris som kanske forsvinner fran mig snart. traffade henne innan jag akte, hon prata o var som vanligt intresserad o pigg :)

Murta har kommit fram till Auckland nu o ska ta en bil dar sa jag hoppas de kommer o raddar mej...

framme

framme och det ar super daligt vader... mulet, dimmigt och regn o snor kallt burr..
men man far bo gratis mitt i ingenting langt fran allt.
dock nara en national park och tre stora vulkaner som man kan se fran mitt fonster... eller man ska kunna se dem men just nu ar det for dimmigt for att kunna se nagot alls.
Ska snart testa om jag kan trampa cykel... om inte det pafrestar min hal. :( depp depp...

taurangi

kom nyss till taurangi och kasstade mig over kartirna >D
Det finns grymmt mycket leder har och jag bara dreglade over dem! GE MIG SKOG, BERG och DALAR!
Annars ar taurangi inte mycket till stad, totalt dott har, nastan lite kusligt... tur att jag ska vidare imorn till nationalparken :)
Tank att jag ska jobba dar och bo dar UNDERBART! Om nu bara halen vill bli bra snart sa e mitt liv pa sin topp.
Ja ser manga vandrare redan men vadret ska bli daligt sa det bli att vanta, det kan vara riktigt farligt har om man inte ar forsiktig och tar reda pa saker.

kom igen nu lilla hal!! vakna jag behover dig.

fre 13

4dagen utan traning...>( anar inte hur depp jag ar.
anda sedan jag kom till nz har allt talat emot mig,
1 missade jag hela introduktionen som jag betalat 25000 for pa work and travel (hatar det foretaget) De hjalper mig inte trotts  att jag ber pa mina bara knan :(
la ut pengar pa telefon kort som jag kunde fatt gratis, har fatt massa rabbat kort som jag glommer anvanda.
2. jag blir forkyld
3 jag skadar knaet
4 jag kan inte springa marathon men gor det enda for att jag ar trott pa allt.
5 Jag hittar inte boxningsklubb
6 jag hittar inte till lopartraningen
7 jag overbelastar halen\
8 jag spillde vatten pa min pc sa nu ar den dod
9 idag ar det fre 13

Imorn ska jag till taurangi, jag har kopt billjett o allt sa nu ska jag dit i allafall, har ju varit i rotorua 2veckor! och inte traffat en kotte, snacka om ensamt!
I taurangi ska jag sedan till en national park dar jag ska jobba for rum fram till loplagret.
Jag hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas att min hal kan repa sig! Jag ber till lopguden att man ska vara pa min sida.
Jag vill ju tavla o trana :( suck.. vila vila e valdigt deppigt nar man ar sjalv i  en stinkande by pa andra sidan jorden.


sk8 + foto


en härlig dag  att fota sk8are på. Bilder ligger på fejat om ni vill glo :)

10nov

är trött och har ont i hälen så idag vilar jag... har insett att jag tränat Alldeles för hårt efter marathonet... Finns inte så mycket annat att göra och rotorua e ju det ultimata tränings stället, så det blev så... men fan för det för nu har min häl blivit inflamerad och jag måste sitta still ett tag, vet inte hur länge men jag hoppas det går över tills imorn...

strålande sol inte ett moln

Nu är det några dagar kvar till jag åker till maria Åkesson

maorier/kiwi

Att vara löpare på semester eller resande fot, vet inte om jag kalla detta semester, jag söker ju jobb och jo vist turist är jag men semester har jag inte här är det hård träning både fysiskt och psykiskt.
Men det jag skull säga var att som löpare i andra länder betyder att man kommer till ställen man inte kanske skulle komma till som vanlig turist. Och efetrsom jag dessutom är en långdistans löpare så hinner jag med att se o höra mycket på en dag. Som turist blir det lätt att man bara gör saker i sin bubbla och inte upptäcker den "riktiga" kulturen och vardagen hos befolkningen, hur de är mot varandra och hur de bor, humör o massa massa annat.
I New zealand finns det två slags folk maorier och kiwi eller "de bleka" eller vad man ska kall dem. Maorierna bor som jag sett det oftast mycket sämre i the gettho medan de bleka bor i as schyssta lyx villor (vill dock inte dra alla över an kant) Men Den uppfattningen har jag fått.
Att springa runt i maoriernas kvarter är lite liknade kenya hehe eller ja menar att många ungar är ute på gatorna och leker och ropar efter en och gammla tanter pekar på än som man var en utomjording, o så ler dom så där vänligt som bara gammla tanter kan.
Man går gärna barfota och i slitna lite skitiga kläder och kör moppe som dårar. Alla känner alla oh möts på gatorna.
De bleka är lite mer som vi svennar, ni vet håller oss på vår egna kant men är hjälpsamma och gästvänliiga. Husen kan vara allt från bara små baraker till riktigt eleganta villor vid vattnet.
Maorier har ofta tatueringar och det är inte ovanligt att ansiktet är täckt av det. De ä ockå ofta överviktiga... och så pratar de ett annat språk.
ska jag tatuera mig ska det bli en maoritatto, visste ni föresten att boxaren Tyson har en sådan tatuering i fejat.


I veckan kommr jag åka upp till en svensk löpare som bor här i Nya zeeland. Hon bor på den norra sidan av Auckland och där har jag inte varit så det ska bli kul. Bra att få lite tips och kunna prata svenska med någon som verkligen kan landet. Är där tills jag ska möta Murta min polare från Åtvidaberg. Har dessutom kontakt med några andra svennar som kommer ner i nov som jag ska hänga med :)
Annars blir det träningsläger den 29nov i hamnerspring, där kommer också min svenska vän micke andersson vara.




8nov

känns bra nu. träningen funkar och det är varma kvällar här i rotorua. Ångan från alla källor gör det varmt o härligt. Det luktar ägg men va gör det...
Sitter och ser på en film här på CRANKs backpackers. Idag ringde Murraylin och sa att han skulle komma förbi här och undrade om jag ville hänga med honom hem, men jag vet inte, vist as kul i mount mauganui där jag kan klättra, surfa och brottas med löpningen är 1000 gånger bättre här i rotorua och samhället mysigare.
Kanske åker till honom lite senare det tar ju bara 45min dit.

Om en vecka kommer Murta :) fan va KUL! får lite sällskap.
Det har varit många ångestladdade dagar men jag tror att detta kommer göra mig sjukt stark och jag vet att jag kommer sakna Nya zeeland när jag kommer hem. Jag har tänkt mycket under resan och lärt känna mig sjlv bättre :)
Men det ska bli skönt att resa runt med några man känner också.
De går mot varmare tider här och det är sååå nice :)
söker jobb men de flesta jobb behövs lite mer i slutet av nov när de flesta turisterna kommer så ja frå vänta o se.
Pengar är ingen fara med endå jag har rest väldigt smart och fått bo gratis många nätter och uttnyttjat kontakter här.
Har träffat många Backpackers som hoppar på första bästa sak och gör allt man kan göra här (vilket e jävligt mycket) på en gång och så är pengarna slut och de har bara varit här 1mån. Eller de som super varje kväll och käkar ute hehe...
Jag tar det lugnt men har endå sett grymmt mycket och jag tror inte man behöver göra alla de där turist grejerna, men vist vissa saker vill man ju göra innan man drar, typ skydiving :)



fredag



idag har det varit göra fint väder, jag har badat efter mitt långpass på 3mil som var skit skönt pass. Hittar ganska bra här nu och vägarna kommer jag bli bortskämmd med. Det e helt underbart, ett paradis för löpare.
Vattnet i sjön var kallt men helt kristall klart. Det finns inget vatten som är lika klart som det i Nya Zealand, det är inte som våra svenska sjöar som nästan är svarta eller mörkblå. Dessa sjöar ser man botten på och på vissa ställen är det turkost och nästan som mjölk pga av glassiär vatten.

Första gången jag skulle in till Reed wood tog jag vägen där alla bilar körde för att vara på den säkra sidan att jag skulle hitta rätt. Det skulle jag inte ha gjort! Två helt GALNA måsar attakerade mig gång på gång och nudda mitt hår med sina klor. Shit fick värsta spurten men de förföljde mig!! haha helt galet, så dit springer jag aldrig igen.
Har skapat en viss respekt för dessa fåglar nu och får gås hud när jag hör den kraxa.. huuu :S
Kände mig lite som ronja och vildvittrorna :\

Vet att jag måste lämna rotorua men jag hoppas verkligen att jag får jobb här, men det tror jag inte... suck.. det blir att resa vidare helt enkelt.

15nov ska jag kanske börja tävla 18km det är tre tävlngar i rad, en varje vecka och om man vinner så vinner man 1000 NZdollar vilket kan va bra att ha.

igår skulle jag springa iväg för att vara med på en liten "på skoj" tävling på 5km men när jag körde några spurter fick jag ont i hälen som en ilning. Det var tydligen någon nerv som kommit i kläm, kunde jogga hem. Idag känns det bättre men så fort jag springer fort ilar det till.

Ikväll ska jag iväg o boxas (om jag hittar dit) :D Längtar


rum i sthlm/uppsala


Min syster Amanda söker lähenhet eller ett rum hos någon trevlig sthlmare eller uppsalabo.
Hon är lika galen som jag i träning och är världens gulligaste :)
Hon pluggar i uppsala men ska ut på praktik i jan i sthlm.
Vet du någon som har ett rum eller har du själv en plats för henne, TVEKA INTE att hör av er till henne
 [email protected]
tusen tack!

red wood


sprang i the red wood idag o fy satan så kuperat
idag har det varit Jätte varmt.

rotorua



efter 5h i bus till rotorua möttes jag av 8 helt underbara valpar. Samt två lite äldre bordecollies :) FY fan jag blev kär!
Huset som Dyson som han heter bor i är absolut inget lyx haha ne det var bland det skabbigaste hehe men va gör det när man ha 10hundar att gosa med :)

Får betala 450kr per vecka för att bo där + gratis internet vilket e fett viktigt.
Bara 10min löpning därifrån ligger jag skojar inte när jag säger VÄLDENS coolaste och vackraste skog!! Ett paradis för en långdistansare. den längsta sträckan på märkt elljusspår är 34km och den kortaste 2km., det är bara att välja o vraka! Vilket lördags godis mumms :):)

Förutom att det luktar ägg här pga varama källor som kokar överallt. Jag menar ÖVERALLT! det bubblar lite häår o var och ångorna från det heta vattnet e lite spökligt på kvällen.
Rotorua år en 10 av 10 av mig! Fy satan va jag ska springa här :) jabbadabaduu!!! hahha

farsan ska dra till kenya igen


Klättrar vidare i NZ, ibland mycket jobbigt, ibland hittar jag några trubbiga stenar att sätta fötterna på.

imorgon drar farsan till KENYA!

Själv ser det ut som jag ska dit nästa höst och jobba där som volonter några månader.


ja jag sprang

hallå
I dag gjorde jag en väldigt konstig och kanske inte helt oväntad grej (som yoie alltid gör)
Som sagt jag skulle INTE springa marathonet och därför tränade jag som vanligt alltså runt 3mil o styrke träning i lördags samt lite kvälls jogg vid kajen i Auckland(väldigt nice).
I fredags tränade jag också backintervaller o distans.
Ja alltså ganska bra med träning.

Jag hängde iallafall med Murrylin till Auckland eftersom jag hade ett hotel gratis bokat där :) (hmm.. när jag tänker efter så glömde jag ju det viktigaste med hotel "hotel frullen!!! FAN") men men..
Murrylin och Adam tjatade på mig att springa, de sa att jag kunde gå av efter halva eller så... bara för att ¨få springa över bron som annars bara är till för bilar. Men jag lovade inget.. Hey vem vill gå upp klockan 4.00 för att springa 6.00 eee nja.

Men som sagt jag heter Yoie bohlin och är en tjurskalle och en rastlös j.vel så jag ställde klockan på 4.20 och tänkte om jag verkligen inte vill när kl ringer då skiter jag i det. Och jag ska bara springa 15-20km hehe.
Men kl ringde och jag hade sovit 3h totalt eftersom det gick en läskig film på tv som jag inte ville missa.
Kolla ut genom mitt hotel förnster och såg stjärnorna lysa och massvis med löpare palla si bort till färjan som skulle ta en till andra sidan där starten var.
Hey!! detta fick mig att tända till, kan de så kan jag.
på med blåstället och ok-eken mössan o ut i mörkret. drog i mig några energi kakor coh drack en halv lite juice. REDO!!

loppet
jag tänkte inte ett dug på att springa fort jag bara njöt av att vara med och tack vara det så var jag super pigg hela loppet, jag kunde till och med putta på några trötta och hjälplösa löpare de sista km. Detta var som en jädrigt bra distans träning. och väl i mål joggade jag på lätta ben till hotellet 1km bort.
Ja alltså jag sprang hela loppet, det var aldrig någon tanke på att jag skulle stanna. Det var ju supe kul. Förutom att en del trode jag var någon 12årig pojke som sprungit vilse...

första 15km var upp o ner JÄTTE brant (jobbigt för knäna) sen e det Platt som en pankaka, sista km var upp.

Tiden 3h
placering 5a
men jag e fetto nöjd, fatta I´m born to run! Jag behöver inte ens anstränga mig för att springa på 3h det gick som en dans! Hell ye I´m a good runner!
min sämsta tid men jag tänkte igentligen gå av innan jag gick över mållinjen men jag ville ju inte missa känslan.
Marathon I Love!

och föresten jag vet, ganska oproffsigt gjort men jag e dålig på att vara serigös och jag gör ofta saker som man kanske inte gör... skaka på huvudet eller bara le åt situationen :) Yoie ler njuter och ligger på ett skabbigt vandrar hem under en snubbe som ber till Allah.

Annars e vädret 25+ strålande sol och cafeer öppna vid kajen! gutt att bara slå sig ner o kolla in sk8arna i parken.

RSS 2.0