så här gick det


Hässelby SK

HEY!
Isabella vann igår på tiden 2.33.52 :) GRATTIS!!
inför loppet
Syrran kunde sova hos mig på hotellet trotts att hon knappt kunde prata så hes hon var. Men jag behövde henne så tack o lov att det funkade!
Hon var mer nerrvös inför loppet än jag var. Medan jag sov som en stock hela natten och tänkte inte ett dugg på loppet så drömmde Amanda flera gånger om att hon skulle langa vatten till mig mm och sov oroligt. Vi vaknade klockan 7:00 av att telefonen ringde på hotellet men ingen svarade (+@¤!!!+?%"#). På morgonen vid frullen så kollade vi in vad Kenyanerna käkade och det är inget jag skulle välja att dra i mig innan en mara, bönor, korvar och det ljusaste brödet du kan hitta... juu :S kass i magen o snabb energi kör de visst på.
Som vanligt känner man sig full som en ballong innan ett craft prov. Man har laddat o käka mycket och kroppen vill inget hellre en att få springa av sig. Syrran o jag gick en promenad på en timme mellan 9-10 och konstaterade att det var MYCKET varmt.

Träffade inte Rubin innan loppet men jag hade ju syrran som tog hand om allt (skit bra). Väl framme vid klocktornet på stadion så fick jag en trygg känsla i kroppen. Vist fan är det det här jag e så j.vla bra på :). Gled runt lite på området när det var ca 90min kvar. Amanda fick en speciell brikka för att kunna så komma in med mig (syrran var perfekt i tränar rollen).
Eftersom det var så varmt ute krävdes inte mycket uppvärmning, ca 10min.
Som en ko på grönbete släpper de in oss i vår fålla 7 min innan start. Längst fram så klart. Man möts av ett tjockt, långt människo led och av åskådare som vill se alla pigga ben skena iväg. Några ruscher och sen e det dags att bara njuta av årets skönaste lopp.

Under loppet.
Det kändes gutt hela loppet. Undrade ibland när det riktigt jobbiga skulle inträffa. Under ett marathon ligger pulsen väldigt jämnt och man blir inte dirket anfådd på det sättet som när man springer kortare distanser. Det handlar om att hitta en rytm o den infann sig ganska fort hos mig och jag kände mig stark hela vägen (otroligt). Första 10-15km sprang jag med ett gäng andra tjejer bestående av Liljan magnusson, Therese Hagersjö, Jenny Jansson och min klubb kamrat Cecilia Fager. efter ett tag drog Theres i väg och jag skakade av mig de andra tjejerna.

DistansTotaltidSträcktidMin/kmPlac
5 km0.19.1619.163.51/km7
10 km0.39.0319.473.57/km8
15 km0.59.3020.274.05/km8
20 km1.20.0120.314.06/km7
Halvmaraton1.24.244.223.58/km7
25 km1.40.1415.504.03/km7
30 km2.00.3320.194.03/km7
35 km2.21.4221.084.13/km7
40 km2.43.3021.484.21/km7
Mål2.52.509.194.14/km7

Under Loppet hade jag mycket släkt o vänner som hejade fram mig och jag kan tänka mig att löparna som sprang i samma tempo som mig undrade vad det var för cirkus som på gick :) Men det var göra bra att ha så många som peppade mig :)

 
Var pigg efterloppet och kunde till och med göra en lite ökning mot slutet. Trotts att man håller ett lågt tempo så är det svårt att hitta en känsla på hur snabbt man springer. Jag placerade mig i som 4 i SM och totalt 7a i loppet på tiden 2.52.50 vilket jag är otroligt nöjd över. det känns som jag skulle kunna springa snabbare till och med för jag hade ovanligt mycket kraft kvar på slutet. Det blev en hel del priser väl i mål då jag fick ta emot stipendium, pris för bästa klubb, 4 eller 5 pris i SM mm så det blev en hel del pengar att anända till tränings läger lite längre fram! PERFEKT!
I går var lite som den bästa dagen på året, man var lite kung o det kändes sååå bra. jag sprang med ett leende på läpparna i den vrålvarma sommarvärmen i Stockholm.
Nu är Maj månad över och det blev totalt 4 lopp två milslopp 1 halvmara och 1 maraton :).

Fakta
Vaknade: 7:00 av hotell alarm men gick upp en halvtimme efter
Frulle: gröt, tre glas juice, ett glas vatten, tre mörka grova mackor med keso o tomat, en apelsin.
promenad: mellan 9-10 vid globen
avfärd: 12:00 mot stadion
klädsel: stefan Holms shorts, Hässelby linne, nike strumpor och acics skor (trotts att jag är sponsrad av adidas)
känsla vid mål: "var det redan klart" hallelulia!
bästa pepp: halv japanen som dök upp med info lite då o då! :) samt örnen som jobba som funkis.
Middag: vid vattnet på kunsholmen, lax o färsk potatis
Sov: hos min kära moster Nenne på söder
Vakna: 04:00 av att tro att klockan var 7:30 och när jag satte mig vid datorn så upptäckte jag att klockan inte ens var halv 5 8S segt.... men jag e pigg o glad!

Idag ska jag jobba som prisutdelare på mini marathon, sen ska jag åka hem o fira rejält.

TACK FÖR ALLA GOA GRATTULATIONER det betyder enormt mycket!
Lägger upp lite bilder imörrn!

blodomloppet

Kallt och blåsigt var det när jag kom hem från plugget efter två prov. Hade 10km på schemat idag och när ändå alla tjejerna skulle in till stan och springa blodomloppet så tänkte jag dra de där km där. Perfekt att få lite tävlingskänsla innan marathon. Loppet var planerat i lugnt tempo 4min/km men jag kände mig så glad och pigg när jag sprang att tiden slutade på 37min. Jag sprang o små snacka med några och log varje gång jag såg lite publik. Fy fan va värt lopp det var, nu känner jag mig jätte inspirerad till på lördag :) Kom in 10sek bakom ettan men jag tog det riktigt varckert och låg bara o smög hela vägen. En lätt match med andra ord o jag känner mig i super form :D
Karin Elf kom trea och Cissi kleist kom etta o Yoie TVÅA, o såvar man tvungen att krama Göran hägglund HAHAHA Yii jippi min "favo gubbe" :S (skoja)
 FÖLJ DITT HJÄRTA ;)

på grund av det dåliga vädret åkte vi hem till Rebecka och mumsade i oss fikat som man fick efter loppet. En korg fylld med go saker!

JIHUUU

BARCELONA VANN ÖVERLÄGSET!!!
:) 

marathon

hola amigos
tre nätter kvar tills start skottet går och jag har tagit alla mina fem sprutor så nu är jag extra bloddopad och förhoppningsvis lite extra pigg. Fick hem lite papper om startlistan o bra löpare osv, Jag är väldigt högt rankad o vet inte riktigt om jag håller måtten. Går det vägen placerar jag mig runt 6plats på SM något jag skulle bli skit glad över.
Amanda ringde igår och sa att jag inte kunde komma till henne imorn eftersom hon var förkyld, FAN! hon skulle ha sovit med mig på globen hotell men nu får jag vara själv :( buhuhu... alla mina polare ska på bal också buhuh o jag får sitta ensam :( . Nae jag får banne mig hitta någon för jag pallar inte att vara ensam innan maran, måste ha någon att disskutera och analysera med.
 
Jag har konstigt nog en ovaligt skräck blandad känsla inför loppet i år, samma sak var det med göteborgsvarvet... jag kan inte hitta någon ro, det känns hela tiden som jag inte kommer att klara det... Den posetiva andan har jag tappat lite. Som farsan sa, att förra gången jag sprang Götevarvet så log jag hela loppet runt o alla bilder på mig blev så posetiva. I år ser jag värsta sammanbiten ut på varje bild och jag kan hålla med om att det inte var samma känsla att springa i år. Men jag vill få tillbaka glädjen såå mycket!!!!! Jag vill få tillbaka självsäkerheten och lugnet. 

Idag blåste det jätte mycket och jag höll på att blåsa bort under passet, men jag flögfram och förbättarde mig med nästan 4min på en gammal sträcka :D YEEE!!!  
 

kråksånger

 kan inte låta bli att tvinga er att köpa denna skivan. Sveriges bästa rappare och enlgt mig en av världens bästa. 2-pac och Promoe (Mårten) finns det något bättre...

Kommer antagligen knarka ihjäl mig på detta album yes! äntligen! det finns inget bättre än bra musik :D

Allvarligt ge den en chans, ni kommer förstå.

Trotts att det är promoes första skiva på svenska så får man gås hud och nostalgi känsla. Vackra minnen!
jag rekomenderar
detta har hänt
lev nu
kråksången och
imperiet


inför maran

Week 22             week ending 31st Maj (Race week)

Dag

Förmiddag

Eftermiddag

Måndag

13km lätt distans

Vila

Tisdag

Vila

Workout: 4km uppvärmning - 3 x (1200m i 4min 15 - 20sec - 90s vila, 4 x 200m i 36s, med 200m vila) 4km nervärmning

Onsdag

Vila

12km distans

Torsdag

Vila

10km distans + 8 x 150m strides

Fredag

Distans 8km

Vila

Lordag

Morgon jog 4-6km (Ni kan Valj)

Stockholm Marathon

Sondag

Vila

Vila

Total pass: x 7 (+ 1-2 x boxing training)

Total Kms: 110km

Rubin rekomenderar mig att träna så här inför marathon på lördag. Ser bra ut men fan heller att jag kommer springa 6km innan marathon haha det räcker med 42km den dagen tycker jag :P eller brukar man springa samma dag som ett lopp?? hmmm... inget jag testat än.

Är det någon mer än jag som känner att det börjar närma sig dagen LD?? (LångDistans) :D herre gnu :P



kung henry-nils



Fick åka själv och se kung henry i Norrköping, men va gjorde det... HAN var sketa bra och stämningen var klockren.
Älska Nils humor och hans grymma texter.
Det fanns många bra poeter men också mindre bra men garva gjorde jag o fast det var fint väder ute så kunde ändå sitta och njuta innen i mörkret och lyssna på matematiska texter ;)
Träffade en del goa typer där också.

sov hos farmor i krokek på kvällen, något som ger en posetiv kick eftersom posetiva Olle och farmor uppmuntrar mig till allt :D så nu känns allt så förbannat lätt :D hehe!  

bilder


sms


.
   Skogen, musik, hiohop o syrran.

framtiden o planering

Det kanske blir att flytta till Göteborg efter sommaren. Har kommit in på en foto folkhögskola i kungälv. Hade helt glömt bort att jag sökt in till någon skola men när jag kollade posten i går morse så fick jag detta besked. 1års lång utbildning med foto, kortfilm och upplevelse resor på "oupptäckta" platser... visst låter det spännande?? Måste bara kolla upp det lite först. Kungälv ligger mysigt till i skogen "perfa" där bor man om man vill på internat.

10dagar kvar till årets stora fysiska utmaning och imorse vaknade jag helt slut så nu blir att VILA och enligt Rubin bara köra pass som ligger över marathon tempot (alltså inga sköna segpass långt in i skogen). 
Det skulle vara så Värt om så många som möjligt hejja på mig längst vägen och gärna på ställen där det är glesare med hejjande folk. Så dra ner på stan 30maj och pusha fram mig, jag lovar publiken gör halvaloppet!! :D

På lördag ska jag ÄNTLIGEN få se kung henry på poetryslam SM i norrköping. Sisst jag såg honom var på Arvika 06 om jag minns rätt... Då räddade han mig från en elektro/indiepop festival och rockade järnet på den minsta schenen men med ett 15tal trogna/galna fans som gjorde att det blev en av mina bästa konserter NÅGNSIN! 
 Kung Henry är en av världens bästa rappare och han är också en av mina stora förebilder.
Appropå konserter så har jag redan laddat upp för att se Lauryn Hill i sommar, en kvinna som tar hiphopen på den bäst nivån och som jag lyssnat på så länge jag kan minnas. Dessutom blire så klart Promoe och timbuktu ännu en gång och har jag tur får jag med mig lite folk till borlänge för att leva festivalliv i sommar... något som blev riktigt dåligt förra sommaren då vi BARA var på hultan. 



Annars har jag många tankar på att åka runt i Sverige i sommar om det blir fint väder. fjällen, gotland och kanotpaddling är något som jag vill göra om.

 


Götet

nae jag är inte nöjd med Göteborgsvarvet trotts en 5e plats i SM... men mitt lopp var allt för optimistiskt.
Startade första 5km på 18min totalt 6a i loppet och 3 i SM. Farten kändes lugn och skön men jag fatta att det var för fort, banan är jätte kuperad de första 5km dessutom.
När 10km hade gått låg jag 7a i loppet 4 i SM på tiden 36.51, Det kände fortfarande bra trotts kraftig vind som man fick pressa sig igenom.
När jag ytterligare tappat en placering efter 15km och låg som 8 dam och 5 i SM kändes det ganska frustrerande och jag kunde inte öka eftersom jag startat för hårt i början av loppet.. suck vilken amatör man är.
Kom in som 9 i loppet och 5 i SM på tiden 1,20,45 något som kändes som en stor besvikelse så nu är jag hungrig på ett nytt halvmara o då ska jag komma under 1,20 minst!

Var inte alls sliten efterloppet utan drog ut o sprang en lättare sväng i morse bara för att skena av sig lite frustation...
Jag e iallafall grymmt impad av Isabella som kom tvåa på loppet och vann SM efter stt ha fött barn för bara några månader sedan... shit! GRATTIS till den sköna kvinnan :)

Min mobil ville inte funka (en urgammal mobil som min hund tuggat sönder som valp) igår det är därför jag inte kunnat höra av mig till ni som undrar...

lite svenskt

http://www.youtube.com/watch?v=FEPZ3HwOgbY&feature=player_embedded

.


HAHAHAHAHAHAH :P

Till alla kära långdistansare

hallå alla banan älskare!!! :) ville bara meddela att jag e grymmaste pepp att springa på lördag! det ska bli sketa fun att surfa omkring i ett hav av löpare i alla storlekar och mål med loppet. Älskar halv och hel maraton det är en speciell känsla av utmattning och total fokus hela loppet, och när man når det som för en stund sen var oändligt och passerar en gräns man ibland tvivlar på att man skulle palla är känslan obeskrivlig och saken blir ju inte sämre om man persar..Tänk om man kunde ha samma konsentration och energi till ex skolan...

Att vara maraton löpare är en sport som inte har mycket gemensamt med friidrott... eller visst båda är en sport osv men en maraton löpare är mycket coolare, ja lovar :P Vem tappar inte hakan och blir djupt imponerad om du säger jag brukar springa maraton? 
Många blir väldigt nyfikna och man får många frågor om hur det känns, hur jobbigt äre och varför springer du så långt? 
Ja varför i helvete springer man 42km och genomlider detta?? Svaret är olika men jag kan bara säga att jag är född till att springa och har alltid velat springa mest av alla hela tiden. Att springa maraton och åka vasaloppet var en självklarhet så fort jag fick reda på att man kunde tävla i distansen.

Har ni kanske tröttnat på att bli kallade nörd, besatt ja till och med galen ibland då kan jag lugnt meddela att ni utan tvivel är redo för att springa maraton 2009!
//Yoie vare

 


matförgiftad

Hela familjen Bohlin var i sthlm i helgen av olika andledningar. Syrran och farsn skulle tävla orientering två dagar och morsan skulle på någon Yoga kurs. Så alla trängde ihop sig i min mosters lägenhet på söder vilket är en riktigt mysig del av sthlm.
Efterloppet i lördags gick far, jag och syrran på morderna och kolla konst o foto, mer konst blev det i måndags när ja o syrran var i wik och kolla på Hannas, Linns och deras klass konstutställning som var GRYMM 8)

Efter lördagen 10km lopp drog jag i mig taih-mat på första bästa ställe. Det var inte vad magen ville ha :S Ät aldrig på snabbmat ställen om du har känslig mage.
Rubin kom med förslaget att jag skulle träna med team sthlmmararton på söndagen, de skulle springa 35km i 4,20-4,30fart per km. Tyckte det lät skit kul att få testa på marathon banan innan marathonloppet 30maj. På söndags morgonen vaknade jag av katastrofalt dålig magen men tänkte inte mer på det utan åt en rejäl frulle och drog ner till stadion kl 10.30. Blev åk sjuk i tunnelbanan och var tvungen att gå av och eftersom det var söndag var tågen få så jag kom 10min försent. Rudin som var lite krasslig fick springa med mig för att möta upp dem vilket tog många om och genvägar innan vi hittade dem på vansbron. Rubin var helt slut när han tillslut fick springa totalt 20km innan han kunde kliva av vilket inte var planerat att han i huvetaget skulle springa.
Fick springa med ett gänga på 5 glada män och en kvinna men mådde skit och kände att jag ville spy vilken sek som hälst, men så klart e man envis som få och håller godmin och försöker med släpande steg hänga med. Ingen var speciellt pigg när de återstående 5km var kvar och tempot hade sägnts en hel del dock höll vi oss inom ramarna mellan 4,20-4,30. När det är en km kvar så kommer vinnarskallen och jädraanamat in i huvet på yoie... trotts att jag e spy färdig drar jag en spurt och får upp temop rejält med de andra flåsande i ryggen på mig. Det var ingen bra idé utan det slutade med att jag presis innan stadion fick skena in till närmaste buske och spy urk... Resten av dagen var jag som ett kolli och hade fruktansvärt ont i magen. Låg på soffan hos min moster med en spy hink och värmekudde på magen...
Som sagt ät aldrig på snabbmats resranger om du inte är van vid det.

tävling

vaknade av att jag ffrös och gick upp tidigt trotts att jag var helt slut efter två heldagar på skolan som idrottslärare åt lågstadieelever som var sååå glada att få ha en ny lärare som inte kunde något om deras hyss. :S Att få 22 ungar att lyda och lyssna är minst sagt svårt... tur att man lär sig av sina misstag och tillslut lärde jag mig hur jag skulle göra för att få dem att sitta stilla och lyssna. HAHA fast jag kan inte låta bli att tycka det är lite kul med all deras energi och fantasi så jag säger inte så mycket när de börjar härja bara de inte förstör så e det lungt. Dessutom får man blommor och kramar av barnen sen och avskeds sånger så det var inte så illa även om det tog på krafterna.

I torsdags boxades jag med Elin R och jag kände mig en en gång faktiskt jävligt bra och det känns som att det har släppt med boxningen och jag hinnar med att kontra och håller mig lätt på banan vilket är skit kul! Som tur är är Elin schysst så vi ska sparras mer framöver hoppas jag och jag hoppas att det går bra för henne i fortsättningen med boxningen. Boxades också med en riktigt bra liten kille som var riktigt rapp i slagen, väldigt skärp kille han kommer gå långt, mycket långt.

Idag tävlade jag i löpning, sprang kungsholmenrunt 10km för att "värma upp" inför göteborgsvarvet som är nästa helg. det gick bra, de första kilometerna gick riktigt, riktigt snabbt och vilket straffade sig sedan. Man jag vann på tiden 36... något kom inte ihåg men mina vader blev lite stumma och det märktes att det var länge sen jag sprang fort och tävlade. det var kul att tävla och trotts hård vind och krokig kuperad bana så var jag pigg hela loppet. Imorn blire 35km distans.


kötta på lördag

tänkte klippa av mig mina dreads igår man istället köpte jag en ny virknål och började göra iordninga korvarna jag har på huvudet.
Maja fegade ur så det blir ingen boxningsmatch på fredag :(. Men istället ska jag möta Elin Rönnlund, en tyngre, äldre och bättre boxare :) YES!! så imorn blire match :D

Har fått en spruta för mitt järn brist (har fyra kvar). Känner mig mycket starkare och kutade 200ar så att mina vader svider. Back intervallerna kändes riktigt stabila trotts vadvärken, pressade mig och förbättring på 5sek :) yee!

Sitter på bus på väg till sthlm och kommer antagligen stanna denna gång lite längre. Har inte sovit många dagar på elevhemmet under april. suck... jag längtar inte dit i allafall... det sliter som fan haha inte konstigt att gymnasiet inte tagit fram några bra löpare. Det går ju inte träna när man bor där, inte bra i allafall.

På lördag ska jag springa kungsholmen runt 10km. Det blir att springa med benen på ryggen, det var ett halvår sen jag tävlade sist så det ska bli lite spänande... tänk om jag kan pressa min under 35min... hhaha kanske inte på lördag ska sikta på att vinna sen får tiden va ett facit/resultat på all tid som man lägger ner på träning. 

ja är BÄST I VÄRLDEN och jag ska krossa alla! haha det var vad man sa när man spelade fotboll och innan en boxnings match. Varför ska löpare vara så fega och realistiska. Vad rör sig i ditt huvud när du står på start linjen?

i mitt ser det tut så här...

haha ska jag springa shit va kul. Alla kommer hejja på mig och det kommer gå sketa bra. När jag passerar som första kvinna på mållinjen. KOm igen maxa under hela loppet, jag vet att du klara det. Jag är sjukt mycket konditionstarkare än de där taniga tanterna. KÖTTA hela vägen!!!

ps. träning är det bästa jag vet efter Molle, familjen och musik ds ha det lika bra som jag ;)


bilder från valborg


så här fint vad det i Uppsala efter några timmars festande på Valborg... hehe inte illa, vem sa något om att Grisar bökade??

.


men säg inte att jag håller på att bli förkyld... 8S gaahh nej nej nej!

Svenne banan

Iskall valborg med brännboll, grillning och störta elden i grillen. Slutade med en Galet fnittrande Mange och en sjungande snubbe i en blandning av Johan Nordberg och Lars Winnerbäck...
 

Uppsala hade förvanlats till Sveriges största festival. Unga människor chillade överallt och varje ledig gräsplätt var täckt med plastpåsar, muggar, ölburkar och utslagna människor. :) Solen sken och varenda ungjävel var ute och välkommnade maj med sång, musik, glädje, skratt, lekar, grill och massa burkar öl. Hela Uppsala hade förvandlats till ett stort land av plast påsar och glassplitter. Ahh sommaren är på väg o den är såå efterlängtad:) ett glatt lugn sprider sig i kroppen och alla trista platser av 6månaders gråhet i Sverige blir gillande vackert.   


hej maj

Är på väg till Uppsala nu, där sitter många glaa polare som jag hoppas ler när de ser mig :) Jag kommer iallfall njuta av värmen, fest och hälsa varmt välkommen till 1maj.
En månad full av nya utmaningar och höga krav från många håll. Ser framemot det och jag ska suga in allt som kommer att hända. Tackar alla som vill peppa mig och tror på mig hela vägen, jag lovar att inte svika er.

Igår kom Maja (EM mästare) till boxningslokalen och ville sparras. Visst skit kul tyckte jag! Jag bara ler :P Tyvärr Maja men igår var jag bättre och jag kör bara på 20% av min förmåga pga av järnbrist som får mjölksyran att pumpas ut i fingertopparna. Kände mig ändå betydligt starkare och jag tror Maja blev lite nerrvös för nästa fredag ska vi mötas igen och då är det väll meningen att hon ska vinna eftersom det är en uppvisnings match för henne. Men jag kommer att krossa näsbenet på den söta lilla tjejen så att hennes morsa börjar grina :P ;) kalla mig kaxig ;) jag tar det coolt.

Idag ska jag köpa Promoes nya skiva kråksånger, första skivan som han skriver på svenska, längtar efter att få rulla igång plattan och bara gunga med och ta in alla toner som en gammal tant som minns för längesen.


RSS 2.0