moun mauganui

Sitter i mount mauganui och försöker tänka på något annat än det där marathonet som jag inte ska springa. Känner att jag inte e i form, har rest runt i över tre veckor och träning, sömn har blivit ur kvalité...
Känns bra att slippa maratonet har absolut ingen lust att springa på söndag klockan 6.00 på morgonen trotts att jag vet att jag kommer ångra mig när dagen kommer... men men.

Solen skiner men det e kallt, trotts det går alla här i sandaler och kortbyxor...
Har inte surfat än pga av att jag skulle ha sprungit marathon och vill inte bli sjuk men jag har klättrat en hel del vilket e bland det bästa jag gjort. Har lite folk som tar med mig ut när jag känner för det :)

I tis var vi och körde judo där jag också träffade en snubbe som var helt frälst i kampsport så nar jag visa min garde så blev han stormförtjust haha :) Kände mig hemma där på mattan rullandes runt och slogs svettig. Kunde få ro.

Är trött på städer nu och MÅSTE ut på landet! En tant på en farm kan jag få b hos men jag tror det drar mot rotorua ett slag. Där finns det löpare, bra vägar o en box klubb :)


New Zealand är absolut ett land man inte får missainnan man lämnar jorden, (om man gillar att resa).
Det e trevliga, hjälpsamma som satan och naturen e den bästa i hela världen.

det finns så mycket att skriva och så mycket intryck att jag inte ens orkar bry mig om att skriva det. NZ är ett land med äventyr där allt är möjligt.
Jag e dock jävligt vilse nu och virrar omkring...
Saknar Molle som fan.


dåligt väder?

ville bara... dåligt väder snakkar jag om, hehe hörde att det spö regnade hemma o låg på 0 grader emelllanåt... Här e det strålade solsken 17+ grader lite blåsigt o ibland lite mysigt vår regn.

hundar

sitter i christchurch o tar det lungt... försöker bli FRISK, marathon om 11dar for fuck...!
Imorn ska jag till wellingtown o träffa markus, sweet as, hoppas han jkan sightsta mig runt i stan.

Sen bär det av till Auckland där jag ska springa marathon 1nov.
Sen har jag fått kontakt tack vare rubin med en snubbe som bor mount mauganui, alltså på nordön där det e varmt precis vid en jätte lång strand. Han har erbjudut sig att lära mig surfa och cykla med när jag springer. Det verkar sweet as! så ser framemot November nu. Oktober har varit kallt trotts att det varit soligt från och till så blåser det ganska mycket men vi går mot ljusare tider o vädret har skiftar ENORM mycket! tydligen var det 25+ här för 2mån sen o då var det VINTER!... ?
Men jag hoppas verkligen det blir varmare för jag har inte med mig så mycket varma kläder.

22nov är det ett halvmara jag ska springa som e ganska stort o många bra springer pga av vinst pengar.
Jag har många trådar att dra i hehe så det e svårt att välja, e fett sugen på att dra en sväng till Australien innan jag drar hem.
Men mest av allt ser jag framemot att få vandra, fan va jag saknar det!

Vet inte om träningen e super bra just nu, e sjuk o trött o seg... Blir nog ett break sen. Det blir alldeles för omständigt att träna samtidigt som man måste ta ansvar för allt o spara pengar mm. Jag vill dessutom fara runt i landet o det e svårt att vara fitfor fight då men jag orkar inte bry mig. Jag kommer ta träningen som den kommer, vilket betyder att det kommer bli mycket träning inte SUPER mycket hehe... kanske e bra, få "vila" lite..

Igår skype jag med amanda o Molle, för han e hos henne nu. FY fan va jag saknar honom!!!

Alla har hundar här o alla hundarna går lösa. Det e alltså ett vimmel av hundar man måste sixsacka mellan när man skener. Lite exotiskt eftersom jag e van vid att hundar går i koppel i parker o på gator men här har ingen koppel. Hundarna springer o hälsar på varandra hej vilt o stora rottweiler kommer i full fart mot en när man springer... hjälp...



Om två veckor e jag fri... haha man blir lite låst innan ett marathon... massa saker man måste tänka på. sova mycket, träna bra, äta bra osv... Men det e fett kul! LÄNGTAR!

ÅFF



ÅFF!!!! i ALLSVENSKAN!!1982 det har gått 36år men nu 2009 är de där!
Det har inte hänt något så här stort i byn på....! :D ROCK ON!
Kopparvallen får äntligen vara i finrummet.

saknar kenya

fan va trött ja e, känner mig nästan lite sjuk...
Vaknade 8.00 efter att ha drömmt en massa saker unde natten. Skulle ju springa ett lopp som startade 9.00. Men det kunde jag ju inte nu när jag försovit mig, tänkte iallafall dra dit o kolla men har fruktansvärt mycket blåmärken på knäet att jag int kunde jogga dit för att kolla... Va fan detta?
Kunde springa igår som en fjäril o idag gör det svin ont...?? hmm segt
gick till gymmet istället men var inte så pigg så jag gick hem o sov några timmar vilket inte är likt mig.
Ska ta det lungt nu, synd för det e hemskt fin väder ute.

Mitt i all trötthet så började jag tänka på Kenya o fan va jag saknar det landet! e fett avunsjuk på farsan som ska din om två veckor trotts att jag e i vackra NZ...
men men nu måste jag börja ladda mer o mer till maratonet som går 6.00 på morgonen den 1NOV... alltså 7 på kvällen i sverige den 31okt. kommer imål runt 22 beroende på hur vädret är, det kan tydligen blåsa ganska mycket på det loppet... suck... hatar när dt blåser men men

jobb sökning

igår gick jag o la mig tidigt o det gör fart i brallorna för shit va träningen gick bra sen. Körde först ett distans pass o sen på kvällen ett intervall pass... eller fartleks pass  kl halv nio i ett upptänt o regnit queentown UNDERVART!.
Jag gjorde tre stegs hop över vatten pölarna o kände mig skit stark. Annars har jag bara kört distans sen lidingöloppe så det kändes bra att börja springa lite snabbt.

Igår hjälpte Bjön mig att söka lite jobb, o va moraliskt stöd o underhållare medan vi gick längst kvarteren. Åh det blev lyckat jobb sökande :)
Fick jobb på en butik där de säljer massa hälso drycker o grejer... Dessutom var ägaren till affären Kampsportare o var tränare så han erbjöd sig att träna mig o dessutom kände han massa löpar... hmmm.. vill stanna här men jag måste ha ett billigt ställe att bo på..


kväll


Yoie tips på bra låtar denna vecka.
Horace Andy - wondeful world........ upp o skaka överkroppen låt benen gunga upp o ner o dra efter andan.
eagel-eye-Cherry- save tonight...... sitt i en bil, bus, tåg o låt tankarna gå mot ljusa tider. (snygg e han me :P)

det knackar på min dörr men jag ligger här o lyssnar på bra musik o skriver CV :) nice, har ingen lust att sitta o supa idag... utanför lukar det,,, joint.

klättra



att klättra e bland det bästa o roligaste jag gjord. Det gick svin bra o jag klättra om en apa upp gör bergsväggarna. På lördag blir mer av detta! NICE :D

wanaka


åkte till Wanaka idag och besökte ett uppfinningsställe o sökte jobb. Wanaka var jätte mysigt ställe utan så jätte många turister, därför bestämde jag mig att försöka jobba där.


 hittade lite art mitt i det gröna oförstörda landet får

ansikterna som följer än med blicken när man går i rummet


ingen klättring idag

ligger i min stora säng på X BASE i queenstown klockan är 10.00 o klättringen blev uppskuten till imorn ftersom det regnar lite o e lite mulet... man vill ju ha fint väder när man ska klättra en hel dag.

Mycket händer här o jag har mycker på G. Just nu bor jag väldigt nice på BASET i ett singel rum eftersom jag behöver sova om jag ska träna o om man delar rum med 7andra blir det inte så mycket sömn.
Men nu e mitt rum ett förfest place istället. Köpte ett jätte äkligt vin igår som jag bara kunde dricka ett glas av (urk) inget lyxvin här. Men snart är det tävling o jag e här för att träna så jag tar det riktigt lungt. Till jämför med de människorna jag träffat här som dricker varje dag... lite skummt att skryta om att man druckit 5veckor utan uppehåll... Hmmm... 

Jag e egentlign lite av en nykterist o gillar inte alkohol alls. Har man bara bra vänner o bra musik så e alkohol e bisak. 

Det som kommer hända härnäst är att på måndag drar jag till christchurch e där en vecka, sen till Aukland o sen till Mount Maunganui.

VACKERT som sa.an


queenstown 'r det vackraste jag sett :)
Det 'r som i en sago v'rld, massa berg, vid havet, parker med massa m'nniskor i som solar sig i solen dricker b'rs och massa mysiga gr'nder och sm' v'gar!

till skillnad fr;n Christchurch s; 'r queenstown mer kupperat och det 'r s' klart mycket mindre. Men jag ska fan satnna h'r o jobba det h'r e mitt dr'mm hem. Det 'r perfekt.

Jag har dessutom hittat en boxare som jag ska h'nga med till hans tr'ning imorn >) super nice!
N'r jag kollade gym hittade jag ocks[ en annons om ett det ska g; ett lopp h'r over bergen po sondag 13km rakt upp o sen lite ner. KLART JA SKA VA MED! grymmt.

jag bor j'dra bra h'r ocks[. skulle bott i ett rum d'r man delar med 7andra men jag ongrade mig... om jag ska fo sova er det best att te ett singel rum. O tack f'r det! Jag var helt slut o sov nogon timme mitt po dagen idag (nogot som ALDRIG h'nder hemma)

MEN det absolut grymmaste 'r att jag ska klattra en heldag po bergen her :) det 'r bara jag o en snubbe till som ska vara ute en hel dag o tr'na underarmarna haha GRYMMT! detta blir pa onsdag!

 

sol


sista bilden på Molle 4Okt

inte ett puttilutt moln på himmelen o varmt e det. Har brännt hela nyllet efter en lång löptur högt land bergen :)
OFAN vilken VY det är :) :) det är det vackraste jag sett! Överallt finns vägar bland bergen o därifrån ser man hela chritchurch o lång långt bort till bergen med snö på långt där borta. SNOR COOLT!!!

Här finns det hur mycket cyklister som helst o vägarna går upp eller ner. I staden är det TOTALT platt det finns inte ens en lite kulle men som tur är så bor jag blnd bergen.

Christchurch e en häfti stad med mycket parker o köpcentrums, Det e lätt att ta bussen överallt.

Det händer hela tiden saker o det är svårt att berätta allt o jag e helt slut skulle kunna somna NU. Väks varje morgon av tre galna ungar eller amanda som vill skype med mig hahah men det gör inget för det e bland det bästa på hela dagen.

Imorgon ska jag till queenstown o TRÄNA o träffa lite folk på the BASE dit alla backpacker åker o slaggar. Om jag vågar ska jag också testa skydive där hihi kul :)

Just nu är jag själv hemma hos familjen jag bor hos o det e skönt att bara få en stund för sig själv. Annars har jag ett jätte bra rum på övervåningen som är det enda rummet på den våningen så jag få vara för mig själv.

Saknar familjen o Molle fan va ni e bra att ha! stora vackra ögon från ett varmt NZ!

late massage

he kommen från puben och träffade en go tille från vällingby som är på exakt samma resa som ja! Ha! grymmt:) han ska bo i wellingtown så jag ska dra dit o joina honom ett tag I think. Jävligt skönt att snacka svenska föreesten kändes som my blood brother, när vi are från samma culture ;) det va tryggt.
Micke är hans namn, Ni kanske vet vem snubben är?

Ha det bra nu ska jag sova god natt imorn blir det lång running o sen gym o på måndag QUEEnSTOWN!


lopp



a fy fan villken dag, jag orkar inte ens ta det nu. Men vi vann som bästa lokala klubb på mästerskapet idag. Men fy fan va kallt det var!!! o fruktansvärt vackert.

Aukland dag 2

Zzzzz sov 14h i natt hahaha, nar gjorde jag det sisst??? maste vara n'gon g'ng i mellan stadiet d' man sov till 1-2 om dagarna.
Vaknade till o med av ett sms, s' undra hur l'nge jag skulle sovit om jag inte blivit v'kt??

Lite skummt i natt att dela ett 10kvadrat m rum med tre grabbs jag knappt sett under dagen. H'r liger jag lalal men jag orka inte t'nka f'r jag dog av trotthet o vaknade sisst av alla.

D'rf'r har dagen g'tt super fort, har joggat lite l'tt i avgaserna och d'nandet av traffik 'verallt. seeegt... men nu har jag best'llt flyg till Christchurch o d'r kommer Paul o h'mtar mig s' f'r jag bo hos honom i hans hus 5km utanf'r staden christchurch >) SUPER BRA!! han lya ligger n'ra port hills (l'par klubben jag ev ska tr'na med).
Men jag flyger inte f;ren 20.00 imorn o e framme 21.50. s' jag hinner med en dag till i det hettsiga Aukland som best'r av 70% japaner k'nns det som. Det e Japaner 'verallt o det m'rks oxo p' utbudet i aff'rerna. Mycket exklusiva aff'rer men oxo en hel del sm' afferer med hemma gjorda skyltar. Allts' en salig blandning.

Det coola med Aukland 'r att havet 'r super n'ra och det finns massa badstr'nder s' p' sommaren kan jag t'nka mig att det 'r eNNU mer folk h'r.

Har nydligen varit po ett gymm f'r BARA tjejer :). ligger precis d'r ja bor. var med po ett box pass der som bvar riktigt bra... ongrade mig lilte i borjan n'r det var uppv'rmning... ni vet det var so der tama tanter o nagra tjejer utan hollning som fick mig att tveka. (JI WANT HARD PASS). men v'll igong var det en nice ledare men energi o man korde sitt egna race. Mycket slag o lite vila NICE!

forsatte lite pa gymmet sj'lv sen o korde mina biceps o triceps :) hahaha!! snart e jag lite starkare der oxo!! ja har i allafall grymm vilja o loter mest av alla utan nogon respekt eller hamsyn till tanterna som tittar lite omkring sig hehe >P

Idag fick det bli en Skit god buffe i ett mat palats! det fanns allt som sog ut att nogon redan tuggat pa :) MUMMS! mycket smak o massa grytor! endast 15NZdollar billigt o bra! annars kan man laga mat har pa vandrar hemmet.
Missade dock frullen i morse eftersom jag sov f'rl'nge, o jag viste inte ens att man fick det...

SENASTE NYTT!
mitt mobilnr ar 0211797752 o ringer man fran sverige sl' do 0064 innan.
Po lordag ska jag springa staffet i Christchurch, jag springer 9.1 str'ckan. inget seri'st lopp just for fun!

allt bra men saknar vissa ansikten... det gar over.



YES JAG KOM FRAM!

ÅÅÅHHH!! äntligen är man framme. <Resan var skit men väl här så trivs jag. Har redan hunnit löpt en lång tur längst stranden och aklands kvarter och trotts mycket traffik så hittar man snabbt en skogs dunge eller park att andas frisk luft i. Jag har också hunnit besöka det höga tornet i Aukland det var as häftigt man ser allt därifrån och fan va aukland at cool stad. Det går upp eller ner och bilarna kan sus ner som galningar i de branta bakkarna.
Det är heller inte bara jag som yr omkring  löpande i stan utan man ser hela tiden löpare eller cyklister vilket är lite betryggande på så sätt att det inte är något skummt jag sysslar med hhehe..

På planet nr 2 fick vi mycket lyxigare med filmer och skönare stolar. Frammför mig hade jag en 2årig bebis som hade kollik under halva resan mer eller minder, så jag har inte sovit så ,mycket. På flygplatsen fick jag öppna min väska som jag knappt kan stänga för att de vill kolla mina vandringskängor o imprigmera dem så nu är de skinande rena presis som nya!

Här på vandrar hemmet delar jag konstigt nog rum med 3 andra killar i en korridor med bara killar o ingen tjej toalett, så jag får skena runt i hela huset för att borsta gaddarna... hmmm... skummt, vågar inte lämna kamerna kvar i rummet.

Det känns super att vara framme och jag ser väldigt mycket fram emot att komma ut i naturen på riktigt. Aukland är en riktigt stor stad med mycket häftig atmsfär inte alls som i sthlm där allt är så perfekt o stelt. Här lever san mycket mer och påminner mer om asiatisk stad än en västerlänsk. Japaner finns det för den delen gott om här.

Imorgon ska jag träna på ett gym som jag hittade här och se till att komma ut till havet mer. Det är ganska kallt 18grader och det är väldigt skiftande väder från sol till mulet.

pa enflyg plats

blaaaa nee det var inget 1klassigt plan med tv spel o massa filmer o stora skona stolar... nee deetta var slav kassenhaha, fick sitta o trycka i enliten stol i ett varmt plan 11h for att nu vanta i bankok 14h  !!!! jag dor snalla doda mig!
hehe okej sa farligt ar dee inte men jag langtar om satan till deenya landeet

vi


prinsessan madde och klöver tungan Yoie

imorn bäre av

gammla bilder från Kenya 07

Sten hård träning i veckan :) det har känts jätte bra och jag har kunnat hålla fokus hela tiden. Styrka nästan varje dag + boxning och mest dist pass eftersom jag tänkte att denna veckan massa skit roliga pass o det blev det. Han till och med köra fotboll i fredags (sista gången på länge).

Annars har jag gått upp tidigt och lagt mig tidigt o sovit 9h varje natt, vilket har ger massa energi.

veckans bästa var att Prinsessan madde kom förbi idag innan jag skulle åka =) fan va man kan sakna henne hon e den mest okompliserade vännen som kan göra och vågar allt! Hoppas vi kan resa du o ja när ja kommer hem igen, skulle vara det bästa!

åker 14.30 imorn så jag hinner allt med ett pass imorn oxå, jag skiter i om morsan vill till uppsala o sitta o trycka i syrrans lya imorn.

//ps jag e på fetaste dåliga humöret och skulle hälst vilja spy ut all skit här på bloggen men det fattar jag själv att ingen orkar bry sig om... ds


Tre nätter i sverige

Nu har jag för sista gången på väldigt länge träffat Mange o jess! :) :( Jag hoppas att det blir mer resande med dem eller att de möjligen kommer till NZ sen! Drack juice, åt annanas o gick ut en sväng tills det började regna o blåsa.
snart drar jag o väskan är full med löpardojjor, vandringsprylar och en mega stor sovsäck som vägen 2kg. 20kg totalt o 5 kg i handbagae. SÅ JÄVlA KUL det ska bli. fett nice att dra nu när det örjar bli riktigt kallt o jävligt ute. I väg mot något helt nytt... eller nytt i mina ögon i allafall.

packlista
MP3
Mini PC (helt ny sålde min gammla dator o köpte denna smidiga lilla dator)
Fjällräven kajak 65L Vandringsrygga
Kängor
2tävlingskor
spikskor
2träningsskor
converse
flippflopp
4 tränings T-shirt
bank dosa
korsord
3 långa t-shirt
3 tränings kortbyxor
1 långa tajts
3 tjocktröjor
regn jacka/byxor
Sovsäck
2 löpar klockor +laddare
virknål
örontöjare
kamera
kryddburk
tändare
NZ guide
hot and cold + tejp, kräm
pennor + ritbok
mysbyxor
fjällräven vandrings byxor
jeans
fjällräven gammal vind jacka
mössa, sockar, fuskkrage
pulsband
liten vatten flaska som får plats i handen
överdrags kläder
underställ
mobil förvaring under löpning
PASS
VISUM
BILlJETT

25okt springer jag Aukland maraton, ganska snart så det blir mest laddning inför de loppet när jag kommer fram.

Jag kommer hålla mig uppdate så mycket som möjligt så följ min resa här på bloggen. Jag kommer att skriva om hur det är att träna i NZ o om allt annat som man måste veta.

Igår var det sista boxnings träningen hemma i Åtvid o det var lite sorgligt att inte få se dem på ett tag. Har man tränat boxning i 11år blir det som att borsta tänderna till slut o jag slår vad om att jag kommer boxas i NZ oxå. Vi körde sparring så mina läppar var lite slitna, därför sved det på läpparna när jag drack juice dirket från packetet (som alltid).

MOAHHAHA KUL!


RSS 2.0