tv på gym

När jag bodde i Malung såg jag knappt på TV o inte heller när jag bodde i Åtvidabeg. Men nu när jag skaffat Gymkort på SATS så blir jag ständigt matad av all den sjuka värld tv erbjuder.

När man står på crosstrainen och ska kötta på som fan o har i tankarna att BLI BÄTTRE, bli STARKARE! så dras ögonen mot tvn och man tappar återigen fokus på tempo. Det går absolut inget bra på tvn, inte ens godomorgon eller vad det heter på tv4 funkar.

Nyss såg jag en "debatt" om varför det är så viktigt för kvinnor att vara vackra... o om man ska använda botox osv... blööh jag blir så trött på den här sortens diskussioner. HALLÅ ALLA TJEJER är inte som ni på tv där allt handlar om yta det finns en annan värld där yta är något helt annat än stora läppar och stramhud.

När jag stod där på crossen blev jag först arg, sen besviken men efter lite eftertanke blev jag glad och insåg att jag är så långt ifrån deras värld man kan komma. För för mig betyder och är det vackra något helt annat!
snälla ta bort tvn från gymmet!

imorgon blire lite löpning med Ulrika Johansson o co på karlsberg! :)
 Bättre och Bästa!

2.53 hel nöjd

jag kom i mål... 13 placering och 1min från pers. HELT UTAN några om helst förberedelser.. o då menar jag NADA kompilitli NADa! tränat på som vanligt och bestämde mig som sat igår kväll att jag skulle springa.. Nu ska jag deffa till mig och bli jävligt vass. juni juli för bättra resultaten ska komma. peace

maraton idag

HÖPP! Vaknade hör 30min sen... alltså 04.30.... pigg, orolig, spänd, förvantans#full#, och jävligt förvirrad :S Molle bus sov hos mig i abrahamsberg i natt och det var mys eftersom varken Ru eller Hanna är hemma fick jag tillbringa de sista timmarna innan läggdags kl 10.03 med Molle. Tryckt i mig massa maco idag o i går och hoppas på att det ska göra susen idag. med uppladdning har jag inte hunnit med. Oroar mig för hälen mest och sitter med kyla och hår tejpad fot.''' ja ni ja ni, i år ska det bara vara kul och springa gör jag bara för att jag älskar dä. Jag hoppas alla får världens skönaste rund tur i sthlm och att.... MÅ BÄSTE KENYAN VINNA! :) hejja!!

ja nej kanske JA nja ööö JO

den här veckan har varit minst sagt omtummlande. igår var jag 99.9% säker på att jag inte skulle springa... och nu sitter jag här hemma o tokladdar och hoppas på medalj! Eller jag springer bara om jag kan få medalj, allt annat e inget att tala om. Jo ja har lite ont ibland... men tejpar stretchar ch isar hela tiden och det är bara att hålla tummarna nu och bita ihop. herre gu va oserigös jag är inför det här loppet... hugha! jävla häl!

blodomloppet

Igår vann wiliam blodomloppet på 29min. läs om detta här-----> http://lopningforalla.se/index.php/loparnyheter/649-fran-slummen-till-overlagsen-vinst-i-blodomloppet

100% nu kör vi

Nu laddar jag för en super rolig alternativ tränings period. Så här kommer det se ut Mån. 90min vattenjogga em. 90min crosstraining tröskel 5minx5 2min vila Tis. 2h crosstraining. Em. 90min crosstraining intervaller Ons. 2h vattenjogg em. 60min crosstraining Tor. 90min crosstraining. Em styrka o balans Fre. 2h crosstraining med inslag av tröskeltempo. Em 60min crosstraining Lör. 60min vattenjogga. Em. Cykel intervaller Sön. Klassisk långdistansdag 2-3h crosstraining. Mitt stretch program 30 SEK x 3 på varje fot o vad 3 gånger om dagen Massage 10-15min om dagen Kyla foten så fort jag kommer åt något kallt. Nålbehandling varannan dag Tejpa foten Bara gå i bra gympaskor. Nu kör vi!!!

plantar fasciit

Har darbbats av....

Plantar Fasciit
Beskrivning:
Plantar Fasciit är en överansträngningsskada som resulterar i inflammation runt plantar fascians infästning vid hälen.

Symptom:
Värk plantart i hälen, vanligtvis på morgonen eller efter vila. Värken minskar vid fysisk aktivitet.

Behandling:
Korrigering av felaktig biomekanik, vila, nedkylning, tejpning, stretchning och massage.

I tisdags var jag hos en podiatri läkare (en som gillar fötter med andra ord) http://www.functionalfoot.com/
Fick en rejäl tejpning och sen frågade han om jag ville springa maraton så kanske jag kan det med hans hjälp... what!? antingen är han en trollkarl, en sjuhelsike bra läkare eller så vet han bara inte vad det innebär att springa ett maraton...

När jag läser om skadan på nätet står det att det kan ta MÅNADER innan man blir av med smärtan helt och att det är en SEG skada... som om jag inte varit med om sega skador tidigare:S.
När man tror att det ska gå över på 1v eller 2 o så står man där 6mån senare och inser att det tog rejält mer tid och kraft en man räknat med.
Dock verkar det som att man kan springa lite med den här skadan bara man är super noga med att strecha och tejpar foten samt skaffa inlägg osv (vilket jag redan gjort) Sitter nu med is och töjer vader na vart om varanat för att kanske kunna springa nästa vecka, vem vet.

Nu är jag mest svin deppig och ledsen. och det är bara säge hej till simhall och crosstrainer igen... suck..

Något roligt är att jag var i Norrköping och snackade sponsoravtal med STADIUM och kommer bli amassadör för märket SOC, deras egna märke. Jag kommer ha kvar Asics som sko sponsor eftersom det är det bästa och för att SOC bara har kläder.


Running relation

http://www.youtube.com/watch?v=S_KAiQffqZk&feature=youtu.be

Hej kom till Kenya i vinter/höst och träffa alla sköna löpare. Jag kommer vara där tor del av vinterhalv året. Vi håller till i ngonghills 15km från nairobi huvustaden.

Har en löpgrupp running relation med löpare från slummen. Så om ni har ett par löpar tajts eller skor för mycket så behövs det här!
Träning tis, tor och lördagar med running relation. Träning varje dag i Ngong med 100tals olika löpargrupper :)

Jag kommer vara där komme ni?

vem drog undan mattan?

fyfan fyfanfyfanfyfanfyfanfyfyFAAAANNN!!!!
När ska det sluta, 2år med skador framotillbax, kom inte ens ihåg hur det var att springa utan att oroa sig för någon skada sist.
2år har jag mått så fett dåligt. Det gör så jävla ont o det gör mig så trött o deppig. Finns nog få som tränar så flitigt med rehab träning som jag gör men va spelar det för roll. Som max har jag det senaste året sprungit 4-5mil på en bra vecka...jippi...! o då har jag under månader inte sprungit något alls.
Är trött på alla som säger att jag tränar för mycket men som också förväntar sig att jag ska ställa upp på massa tävlingar... suck... botten är nodd o ja vill bara lägga mig i ett mörkt rum o vakna när allt är över.
Inte bara alla skador tar hårt utan all stress med att veta vad man ska bli  göra o hitta hem... fuck det!

När man presis ska smaka på kakan rycker någon undan mattan för en och man står där ensam o ser på.

Men jag vet vad jag vill o jag kan vänta hur länge som helst för att få nästa chans!


STADIUM och ASICS

ASICS
Har fått mina nya ASICS skor lila som den kungliga färgen!, de förra är väl använda.

Äntligen 8dagar kavr till start har fötterna hittat hem :) mys!

Har dessutom träff med STADIUM om sponsring och jag som älskar STADIUM, bästa affären i stan! ska bi riktigt kul att få stoltsera med stadium som sponsorer.

ikväll ska jag titta på löpning. Amanda ska springa 3000m i sollentuna...


tillbax

back to blogging!
Har varit riktigt ur dojjorna ett tag nu, skadorna har haglat över mig och frustraion över att man inte har en aning om vad man vill göra, det har varit mer en tufft att börja ta eget ansvar. Har rest jorden runt, rest lite till och flyttat till Dalarna, flyttat ill morsan, föräldrarna har skiljt sig och nu har ja flyttat till sthlm med tron om att jag hade fått jobb men allt sket sig som vanligt. Nu har jbörjat jobba som lärar vikarie och älskar fan det jobbet :)

Sitter nu i min nya bostad som ligger i Abrahamsberg där jag bor med 2 andra sköna tjejer i en 4a.
Älskar Abrahamsberg och har nog sprungit överallt i området, som löpare inser man snart att sthlm inte är så stort... alls.

Ska sssssssnart spring det bästa maratonet STOCKHOLM MARATON och det ska bli fett!  hoppas dock att jag inte blir skadad IGEN,,, nu när jag presic börjat med träningen... med intervaller som får lungor o vader att sprängas, med 35km passen på fina vägar o lätta ben! åh gu va nice :D

Satt nyss med Amanda och gick igenom varför jag skadar mig jämnt och hur jag ska lägga upp min träning bättre och inte bara kötta på i blindo utan någon plan på något. Har alltid tänkt, ju mer desstu bättre, men shit va fel det har blitt... Ber på mina bara knän om någon som VÄRKLIGEN!!!! vill hjälpa mig och ta sig tid, ringa, lägga upp en tävling, trning, lngsikigt, kortsiktig plan, coacha, tjata, bry sig om och tror på mig som löpare.

löpning löpning löpning kimbia
4 a på mitt första terräng lopp 2011 utan att ha tränat löpning på ca 4mån kontinuerligt


RSS 2.0