Vägen mot 2016

Från och med idag kommer jag skriva dagligen om min väg mot 2016 och Brasilien. Är ni intresserade av at fortsätta att läsa så kommer jag skriva dagligen här om min träning, med och motgångar.

Står nu på ruta 1 men allt som jag gör nu i 5år kommer ha en baktanke till 2016 och snart är vi där.

Välkommen till min värld.

Bor i Abisko i kollektiv och jobbar som servitör 100%.
Tränar efter att ha varit sjuk 7dagar men bara 90min om dagen bestående av cykel och bål, ben och rörelse övningar.
i helgen ska jag ut på tur håller på att planera vart jag ska traska men kommer hem på söndag och sedan ska jag öka träningen med 2h 30min om dagen uppdelat i 2pass.

Är du löpare så är Abisko helt perfa, finns så mycket stigar och terräng löpning :) längtar till mitt första pass upp till lappporten.

I aug kommer jag till sthlm igen och tränar med min tränare Brian några månader innan jag drar till kenya och bosätter mig där hela vintern.  


midsol

Igår lyste solen hela natten och jag önskar jag hade de där sömmntabletterna för ljuset var så starkt, himmlen så blå och vattnet helt blankt utanför. Men pga förkyldning var jag tvungen att dra ner rullgardinen och mörklägga rummet vid 12 tiden, tänkte mest på att jag kanske kunde träna nästa dag... Men insåg imorse att det inte gick och jag fortfarande är väldigt sjuk o matt,  så ska jag jobba kväll idag på midsommar så jag måste orka.

Har skaffat Sportify på min dator nu och betalat 99kr i mån o det är det helt klart värt (till skillnad från förut då jag kunde lägga ut flra hundratals kronor på skivor som bara tar plats och är besvärligt att ha när man flyttar hela tiden.'
Sitter och lysnar på Jack Johnson o det e fett soft, musik är fint fint.



börjat jobba

börjat jobba efter att ha legat en heldag i sängen o mått fett dåligt, feber, frossa o näsblod... illa illa, ringde sjukhusupplysningen efter att farsan tjatat på mig via sms från kenya att det kunde vara malaria o massa, så okej jag ringer väll då... o möttes av det sötaste sjuksköterskan som efter ett långt samtal där hon tyckte sååå synd om mig,sedan ringde tillbaka och ville höra om jag mådde bättre osv... haha lite dåligt med jobb här uppe på norrlans sjukhusupplysning eller bara en omtänksam norlänning!

Appropå norrlänningar så e dom väldigt tysta , blyga o lite egna o vill inte sticka ut direkt... efter att iallfalla träffat Kiruna Maggan i köket i morse kl 6.00 (vi var först på plats för att förbereda) Det tog ett tag men efter ett tag lirkandes och frågandes med henne så började hon o jag båda slappna av och när dagen var slut vid kl 15 så storm trivdes jag med henne, o jag hoppas hon gillar mig också, jag tyckte det verkade som det.

Traffade också Lasse (kocken) som var sthlmare men flyttat hit för drygt 10år sen men snacka fortfarande på BRED stockholms dialekt (söderslang), skön snubbe som tyckte det var kul att snacka med någon som pratade om lite andra saker än om genusvetenska och vegan snack... vad  han nu menade med det..

Det var också gött att träffa Agge och jag trivs med jobbet :)

Imorn jobbar jag över midsommar från 15-23 o det ser jag framemot eftersom jag får OB och får jobba i resturangen och vara med när alla firar midsommar!

Jag mår alltså mycket mycket bättre idag men har fortfarande ont i huvet, är matt och as snorig.
Så ingen träning men imorn ska jag gymma med agge, mest töj o rörelse övningar för mig dock.




Planen är att jobba som en tok i sommar och tjäna massa pengar (dock kommer jag inte missa en enda träning för det gör jag bara inte) och sen i höst back to Sthlm och jobba som brevbärare och lärar vikarie och sen blire Kenya kenya och Ethiopia :) men jag säger inte var i Ethiopien;)




tjabalabba!, ps fett fint det är här, vill bara springa upp på varje topp :):):) love!

abisko hela sommaren

har kör 10dagar rikigt jävla hårt (dock ingen löpning) hälsporre o löpknä.... s nu är jag helt inriktad på stretch, rörelser och grundstyrkan som på vägen förvann efter måna skade problem. Läser Patriks s bok o han verkar ständigt ha varit skadad men kom tillbaka. rehab träning kan tll o med vara ganska kul "ibörjan" och när man har rätt ´"verktyg". vaknar varje moron o töjer, töjer töjer och andas med MAGEN!!!  seeegt... ge mig något att svetas med.

Men nu har jag lämnat stor stan och befinner mig i Abisko turiststation. här ska jag jobba som servitör hela sommaren och det är snack om löpguidning :)''

Fick fett med feber o skakade som en narkoman hela vägen och förs o kallsvettades, fy fan för den resan! Nu ligger jag i mitt rum o försöker bli frisk, ska upp o jobba kl 06 imorn om det ska bli några pengar!!

SKulle hälst a allt vilja slappa hela sommaren och träna jävligt proffsigt, men så funkar det inte om man är svensk och en halv bra löpare som dessutom varit o är skadad hela tiden.
Nu måste jag härda ut, trotts att det är en härlig miljö så vet jag att jag kmmer få myror i brallorna och vilja börja moving on som vanligt... 100procent jobb för första gången i mitt liv.... kämpa yoie!

tjabalabba

Kimbiacamp

kimbiacamp.se

res ill Kenya med mig! :)


abisko

musik yoie går igång på som fan i sommar!

Royal republic- tommy-Gun
Royal Rebublic- Full steam spacemachine
Timbuktu- resten av ditt liv
DANKO JONES – I had enough
MOVITS - fel del av gården
ja o lite mer men man får ju hjärn släpp när man ska komma ihåg namn.

Kommer flytta till ABISKO i sommar och jobba som servitör :P fett mys med sommar fjäll, kom o hälsa på vettja :) flyttar 20juni, om någon bryr sig.

Har skaffat en tränare Brian så nu ska vi till snabbare tider i höst :) kommer vara fett fokus på att bli bra!

vidare

Imorn kommer några vackra människor till mig o njuter av att sommaren kommit :)

Sen ses vi inte förän i höst,.
Vi får hoppas det finns sköna lirare på fjället så man står ut i 2mån på en och samma plats... Vet inte när det hände sista, att jag stannade så länge på ett o samma ställe...

Tar min väska och drar vidare till ännu ett oskrivet blad. 


i väntan på bättre form

Vad hände igår, sprang så fruktansvärt slow... lite pinsamt sakta.

Å-varvet med 7000kr i potten o inget motstånd (trode ja). På start linjen stod malin liljesdt o trampade... suck, hade sett henne någo vecka tidigare springa skiten på sollentuna vallen o jag som är i mitt livs sämsta form o har ett maraton i benen, har totalt sprungit 42km på 2v men jag har slagit från underläge tidigare menidag ville inte benen bära och det var bara en plåga loppet igenom.
Spydde 2gånger pga illamående o magsmärtor, redan efter 1km började vaden krampa och det kändes som jag redan hade sprungit ett tufft intervallpass innan.
Är det så här det känns att inte vara iform. Jag höll i 5km (har ingen aning om hur snabbt det gick men jag hade rygg på malin, sen sa det stopp o tur att trean var en gravid lisa blomme som joggade runt varvet annars hade jag blivit om spurtad. Jag hade inget att ge och publiken blev mest en störande jävla massa. Har aldrig varit så här seg i något lopp, nu när det stod 7000kr på spel.

Grattis Malin som är i kanon form! själv känner jag mig "överviktigt löpare" som tagit sitt första steg.

Vet inte om det kan vara maratonen + noll med löpning de senaste 6mån som orsakar dessa super slow tider.

ska i allafall glömma detta och vara glad åt mina 2000kr + 200kr på åhllens (som jag ska köpa vax för efetrsom jag glömde mitt dyra vax i omklädningsrummet:( )

Löpning är den mest fysiskt krävande sporten jag vet och det är därför den passar mig perfekt.

iväntan på bättre form //yoie

snaggad

Äntligen har jag fått hem mina prylar från malung! Tog så där 6mån... har saknat skidorna snowboarden och mina special tillverkade sulor, men nu e allt här till o med renfällen ligger o luktar ner hela mitt rum i abrahamsberg.
Tack vare Basti som skulle förbi Uppsala o inventera skog o allt vare va. appropå Basti så e det är riktigt skön snubbe som jag träffade när jag gick på fjäll (folkhögskolan) En kille som kan allt om skogen och blir helt crazy in love när han ser en gammal tall o bevarad ur skog... höhö, han ska man inte mucka med när det kommer till skogen.

Klippte mig förövrigt igår, snaggade bort halva håret o blev fet nöjd. Var hos hela familjens frisör Ulrike och dit blir att gå fler gånger.!

Efter maraton har jag tränat på gym varje dag och ska snart testa löpningen igen. hälen är bra för det mesta o det går säkert att springa även om det gör ont när man trycker på vissa punkter.

RSS 2.0