Masejmara

hatar bilar nu!
Fick sitta hela dagen pa vag till masejmara i en bil med tva bleka Danskar, en tant som var mexicanare o sa OOOH till allt o en snubbe fran callifornien som snacka hela tiden o hade en typiskt amerikans dialekt (gnallig).
Nar vi kom fram pa en ganska bra vag for att vara Kenya, sa fick vi bo i jatte stora i fina talt med toa o ducsh i (riktigt nice). Det fanns sa klart mycket lyxigare stallen man kunde overnatta bo, som var lyxhotell med allt, men jag tyckte talten var helt over forvantan :)
Alltsa nu menar jag inte att det var fracshast duscharna med speglar o lampor o kakel mm, det var mer en toa som knappt gick att spola och en duchs som var mer likt att hal i taket o bara kallvatten, strommen var pa mellan 19.00-22.00 for det ar da som det ar morkt, o vid tio ska man sova for klockan 6 nasta dag ska vi ut pa safari.
Vi sag the big five alltsa Elefant, leopard, lejon, noshorning, zebror, giraffer, flodhastar, vildhundag, o massa andra coola katt djur som jag inte mins namnet pa, strutsar, bufflar, impala, massa olika gasseller, krokodiler, babianer, o massa massa mer djur som jag inte minns namnet pa.
Men det var en lang resa o mina ben ville bara springa ivag.
Masejmara ar valdigt turist explanerat sa nar man akte i naturreservatet sa sag man bilar overallt o for att inte missa nagot sa har chaffisarna walkitalkies sa de kan beratta var det finns ex lejon mm.
Det var riktigt torrt i oppet i naturreservatet, alltsa ingen frodig skog.
Dar flodhastarna var var det sa klart vatten o de e grymmt stora o feta djur.
Det ar maktigt att ha varit 2mm fran en hel lejon familj med minst 12 medlemmar, eller presis under ett trad dar en leopard ligger i vilar sig efter att ha fangat en gasell som hon slapat med sig upp i tradet. Men det coolaste som hande var nar vi pa vag ut fran reservatet sog ett lejon nyss fangat en av masajernas kor som gar o betar overallt (fast de inte far eftersom de damsuger allt gront till de vilda djuren, men masajerna pastar att det ar deras mark). Lejonet sliter upp magen pa kon o gottar sig i inalvorna samtidigt som ett annat lejon gar o hamtar resten av familjen. Vi ar konstigt nog sjalva pa platsen o an sa lange. Helt plotsligt kommer en masaj springande i vardens fart mot oss med sin slugga o hoggsta hugg. Nar lejonet ser masajen blir den livradd o springer i vag. Masajer ar mycket skickliga o modiga jagare, det enda de har att forsvara sig med ar en klubba o en kniv, o nar lejonet ser den roda fargen blir den pomind om den farliga masajen o underkasstar sig. Masajen dansar runt kon o ser skit pissoff ut (typ svar om de kan de...). Nu har det kommit fler bilar o alla vill se lejonet sa masajen tar de basta delarna av kon medan lejonen vantar pa deras tur o nar masajen lammnat platsen kommer hela lejonfamiljen ca 12st o i ett naffts ar kon borta. Nasta dag ar det inte ett ben kvar, bara nagra dumma gamar.
Ingen hade sett detta nagonsin av de 14bilarna som tillslut anladde till platsen men bara vi fick se hela historien fran borjan till slut. riktigt hafftigt o sa langt ifran var verklighet man kan komma :)
Men det sega med hela resan var att det var sa mycket bilakande o det HATAR JAG!!!! dessuton nar vi skulle till Narobi igen sa kom aldrig var bil sa vi fick vanta i timmar sa vi kom hem sent.

men men nu har man sett vilda djur pa riktigt aven om det var sjukt mycket turister ocksa...


Kommentarer
Postat av: Lisa

Shit vilka dagar du har och vilka saker du är med om :)jobbigt med mycket bil, Fast du måste teståka i min nya bil när du kommer hem, du har inget val ! :D

2009-01-21 @ 17:55:57
Postat av: yoie

till Lisa.

Yes har hander grejer men fan va vi sk festa nar jag kommer hem! :) Du e sa javla bra att ha :) //din nordiga polare Yoie

2009-01-22 @ 08:18:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0