kenya är varmt välkommet

Säg aldrig att "dom" kommer hit och vinner alla tävlingar och nallar "våra" svenska löpare på prispengar och äran... Spräck bubblan och försök förstå att Sveriges löpare inte blir nallade på någonting.
Innan du säger något, Åk till löpar meckat Kenya så förstår du vad jag menar. Det är hårt arbetande människor som springer med hela sin själ. De springer för att överleva, ha en framtid, en dröm. Har varit där, hemma hos unga löpare som ägt sina skor i flera år "om dom har några". Ändå springer de på tider bara de allra bästa svenskarna skulle kunna springa på. Brevin skorna ligger en madrass o väggarna är proppfulla på tidningsartiklar på olika löpare. En artikell pekar han på och säger stolt. - här kom jag på 10 plats. 10!!! vad får man för svenska löpare på en sådan placering hemma på ett litet statslopp eller inte ens det byslopp? Men kommer man 10plats i ett av alla Kenyas lilla bylopp så kan man räkna med att man blir svenskmästare nästa gång.   

Argument som "de har alla förutsättningarna" eller "det är det ända de gör" håller inte. Det är vi som har förutsättningarna men många av oss saknar det allra viktigaste... modet att våga.
Sedan vill jag också säga att de flesta Kenyaner jag känner fattar inte varför i hela friden man ska springa... haha så alla är vi olika. alla kan, så det så!
 


Kommentarer
Postat av: JayKay

"You run to get fit, we run to get money!" Visste inte att nån missunnade afrikanska löpare som kommer till Europa prispengarna de springer in. Vore löjligt i så fall. Vill man ha prispengarna själv får man väl springa snabbare bara. Att bymästare från Kenya eller folk som inte lyckats i sin "första sport" och sedan slår sig på långdistanslöpning tämligen omgående kan spöa eliten tyder väl på att svensk långdistanslöpning inte håller så värst hög klass?

2009-08-11 @ 22:39:08
Postat av: Anonym

JK

Det finns det... men det kallas okunskap i så fall.

kul att du komenterar detta :) ha det bra //yoie

2009-08-12 @ 13:17:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0